Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře pro chladné večery: Bramborová frittata nebo koule z mletého masa

vas 18.  11.  2024
Pikantní polévka, vydatná frittata, jemná ryba, dokřupava opečená zelenina… Zpříjemněte si podzimní večery jídlem, které nedá skoro žádnou práci, ale zahřeje tělo i duši.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Bramborová frittata se špenátem a fazolemi

4 porce, příprava: 20 minut

Suroviny:

  • 500 g malých brambor vařených ve slupce
  • olivový olej
  • 200 g sterilovaných červených fazolí
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 8 vajec
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř

Postup: 

Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z obou stran. K opečeným bramborám přidejte okapané fazole a krátce je opečte. Přidejte špenát a nechte ho zavadnout. V misce rozšlehejte vidličkou vejce, osolte je a nalijte do pánve. Pár brambor nadzdvihněte, aby se vejce dostala i pod ně. Frittatu opékejte na mírném plameni, jakmile začnou vejce od krajů lehce tuhnout i nahoře, přemístěte pánev do trouby pod rozpálený gril. Dvířka nechte otevřená a frittatu už jen krátce dopečte, aby vejce na povrchu ztuhla. Hotovou frittatu posypte nastrouhaným parmazánem, rozdělte na porce a podávejte. 

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D.

Nebo si udělejte francouzské brambory jako od maminky podle videa. 

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Vaření, suroviny, Vaření pro rodinu, Porce, Mleté maso, Olivový olej, Frittata, Batát, Večeře, Lžíce, Koule, Vejce, Sůl, Pepř