Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře pro zahřátí. Kapustové karbanátky, kořeněná rýže a další

vas 6.  1.  2025
Spousta zimní zeleniny, česnek a zázvor, ořechy a semínka – to je základ rychlých večeří, které zasytí a zahřejí celou rodinu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Kapustové karbanátky s bramborovou kaší 

4 porce, příprava 30 minut

Suroviny: 

  • ¼ hlávky kapusty
  • 2 housky
  • 120 ml mléka
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce + 2 vejce na obalení
  • 150 g strouhanky + na obalení
  • olej na smažení
  • sůl a pepř
  • nakládané okurky a nasekaná petrželka k podávání

Kaše

  • 500 g brambor typu C
  • 150 g změklého másla
  • 150–200 ml teplého mléka
  • sůl

Postup: 

Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí. Kapustu rozeberte na listy, vykrojte tuhá žebra a listy spařte vroucí vodou. Dobře osušte a nasekejte. Housky pokrájejte na kousky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno. Do větší mísy dejte nasekanou kapustu, vymačkané housky, cibuli, 2 vejce a asi 150 g strouhanky. Směs osolte, opepřete a zpracujte na kompaktní hmotu. Vlhkýma rukama tvarujte karbanátky. Obalujte je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran. Brambory slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo a teplé mléko. Osolte a vymíchejte kaši. Karbanátky podávejte s kaší posypanou nasekanou petrželkou a kyselými okurkami.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

Nebo můžete vyzkoušet jiný recept na kapustové karbanátky podle videa. 

Témata: Recepty, Jídelníček, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Vaření, Vaření pro rodinu, suroviny, vůně, Pepř, Rýže, Večeře, Ořechy, Zázvor, Česnek, Lžíce, Karbanátek, Sůl, Olej