Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Snídaně 5x jinak. Dáte si sladkou ovesnou kaši, turecká vejce či křupavé chleby?

vas 10.  3.  2025
Jeden týden, pět skvělých snídaní! Každé ráno jiná chuť – od krémové ovesné kaše, přes exotická turecká vejce až po francouzský toast z croissantu. Inspirujte se a začněte den s chutí, protože první jídlo dne by mělo stát za to.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Trojí sladká ovesná kaše

3–4 porce, příprava: 20 minut + 30 minut namáčení

Suroviny: 

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 4 lžičky chia semínek
  • 250 ml horké vody
  • 250 ml mléka
  • 1–2 lžičky agávového sirupu


Na dochucení

  • 2 lžičky holandského kakaa
  • 1 hrst bobulového ovoce
  • semínka z ½ vanilkového lusku

Na dokončení 

  • 3–4 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • nasekané ořechy a mandle
  • kousky čokolády
  • bobulové ovoce

Postup: 

Vločky a chia semínka dejte do kastrůlku, zalijte vodou a mlékem, přidejte sirup a nechte asi 30 minut nasáknout. Promíchejte, přiveďte k varu a na mírném plameni povařte, dokud kaše nezhoustne, ale stále bude stékat z vařečky. Kaši rozdělte do misek či sklenek, každou porci postupně ochuťte kakaem, rozmačkaným ovocem a vanilkou. Nahoru vždy přidejte poctivou lžíci arašídového másla a sklenky uložte do ledničky. Ráno už jen sklenky ozdobte nasekanými ořechy a mandlemi, kousky čokolády nebo ovocem a vychutnejte si svou porci.

Tip: Tuhle kaši si připravte večer a uložte do lednice. Když ji nandáte do skleniček s víčkem, máte skvělou svačinku pro děti do školy. 

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

Nebo můžete vyzkoušet ovesnou kaši s jablky a skořicí podle video receptu. 

Témata: Recepty, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., Výživa a stravování, Vaření pro rodinu, suroviny, Máslo, Lžíce, Lžička, Croissant, Ovoce, Ovesná kaše, Pánev, Vejce, Chléb, Sirup