Maminka.czZdraví

Odběr plodové vody: Je důvodem ke strachu a jak zákrok probíhá?

Dana Packová 16.  4.  2017
Amniocentéza umožňuje odhalit určitá závažná poškození dítěte dřív, než se narodí. I proto je dobré o ní vědět co nejvíce. Ovšem rozhodnutí, zda ji na doporučení lékaře podstoupíte, je vždycky jenom na vás.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Čekáte děťátko a možná si ani neuvědomujete, jak úžasně je vše zařízené, aby mohlo devět měsíců pohodlně růst a vyvíjet se. Dítě je bezpečně uložené v uzavřeném obalu, který tvoří dvě pevné blány (tzv. plodové vejce).

Video: Podívejte se, jak probíhá odběr plodové vody

Zde jej obklopuje nažloutlá čirá tekutina, která chrání plod před vnějšími nárazy a otřesy a umožňuje mu, aby změnil polohu a mohl se v děloze hýbat. Vás zase chrání před bolestmi, jež by mohly vznikat při prudších pohybech dítěte. 

Témata: Zdraví, Těhotenství, Video, Strach, zákrok, Edward, Kojící matka, Měsíc těhotenství, Předčasný odtok, Plod v, Většina žen, Turner, Riziko potratu, Nejvhodnější doba, Žák, Dobrá zpráva, Krevní test, Genetika, Pozitivní výsledek, Plodová voda, Postižené dítě, Určité množství, Porodní příběh, Genetická výbava, Downův syndrom, Zdraví na Heureka.cz