Maminka.czZdraví

Odborný časopis Sestra vyhlašuje on-line anketu Sestra mého srdce

redakce 21.  2.  2014
Vydavatelství Mladá fronta a redakce odborného měsíčníku Sestra z divize Medical Services pořádají již 14. ročník soutěže Sestra roku. Slavnostní galavečer a vyhlášení výsledků Sestry roku 2013 se bude konat 20. března 2014 v prostorách Paláce Žofín na Slovanském ostrově, Praha 1.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V průběhu slavnostního galavečera bude předána také cena Sestra mého srdce, kterou získá jeden z deseti nominovaných finalistů na základě výsledků on-line ankety určené odborné i laické veřejnosti. Anketa probíhá každoročně po dobu čtyř týdnů před konáním galavečera na www.sestramehosrdce.cz, kde jsou zveřejněny medailonky všech finalistů doplněné fotografiemi. Cenu získá finalista s největším počtem hlasů. Všichni hlasující pak mají možnost díky podpoře svého kandidáta, to znamená hlasováním, získat vstupenky na slavnostní galavečer.

Hlasování bude spuštěno dne 17. února 2014 a ukončeno bude 17. března 2014.

Redakce a redakční rada časopisu Sestra tradičně udělují také mimořádnou cenu Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. Titul Sestra roku je pak udělován ve třech kategoriích – Lůžková a ambulantní péče, Komunitní a sociální péče, Management a vzdělávání. Více informací o soutěži je k dispozici na www.sestraroku.cz.

Obecnou podmínkou účasti v soutěži je splnění hlavního kritéria soutěže, kterým je nadstandardní přístup při zvládání náročných situací, vykonání výjimečného činu v každodenní ošetřovatelské praxi nebo intenzivní činnost směřující ke zkvalitňování vzdělávacího systému.

Soutěž Sestra roku je tradiční a prestižní událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Mgr. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, dále MZ ČR, MPSV ČR a primátor hl. města Prahy. Odborným garantem soutěže je již tradičně Česká asociace sester.

Témata: Zdraví, Sestra, srdce, on-line, Česká asociace, Odborný časopis, Zdravotnický pracovník, Časopis, Slavnostní galavečer, Finalista, Odborný garant, MPSV ČR, Čas, Dagmar Havlová, Redakční rada, Line, MPSV, Česká asociace sester, MZ ČR, Zdraví na Heureka.cz