Maminka.czKam s dětmi

Odměňte děti za vysvědčení třeba koncertem či zmrzlinou zadarmo

redakce 27.  6.  2014
Odměňte děti za vysvědčení třeba koncertem či zmrzlinou zadarmo
Poslední den školy je tady a to si zaslouží oslavit. Podívejte se na nabídku akcí, kam můžete děti vzít za odměnu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dnešní den patří všem školákům. Ve škole zhodnotili jejich celoroční práci, tak je odměňte i vy. Nejdřív můžete zajít spolu na zmrzlinu do některé z cukráren. Spousta z nich nabízí dnes, když jim přinesete ukázat vysvědčení většinou se samými jedničkami, tak od nich dostanete zmrzlinu zadarmo, ale některé cukrárny odmění děti s jakýmkoliv vysvědčením.

Hurá na prázdniny

Až se namlsáte, můžete vyrazit do Centrálního pražského kempu u sportoviště Pražačka, kde je pro děti a jejich rodiče připraven zábavný den plný hudby, soutěží a dětských her.

Děti se od 14 hodin mohou těšit na pestrou nabídku tradičních soutěží – skákání v pytli, běh s pingpongovými míčky na lžíci, malování obrázků, závod v běhu nebo na dětskou diskotéku, která začně úderem 16. hodiny.

V průběhu dne si také mohou nechat namalovat na obličej indiánské motivy nebo roztomilé kresby obličejů zvířátek. Soutěživí návštěvníci a jejich ratolesti mohou vyhrát dárky a poukázky na služby od sponzorů akce.

Pro dospělé bude na fotbalovém hřišti v areálu Pražačka připravena exhibice s obřími nafukovacími míči BumperBalls, kde si zájemci mohou vyzkoušet fotbalové či nohejbalové prvky v nafukovacích míčích na svém těle.

První ročník akce Hurá na prázdniny v 18 hodin zakončí koncert populární plzeňské zpěvačky Báry Zemanové, která na open air letní stagi Indian baru zazpívá písničky z nově připravované desky. Zazní i píseň Recept na buchtu, kterou v současné době nasazují česká rádia.

Určitě si přečtěte: 20 nápadů, čím odměnit děti za vysvědčení

Vstup na akci je zdarma

Akce se koná pod záštitou sportoviště Pražačka a Městské části Praha 3.Více na na www.praguecamping.com a www.prazacka.cz

Za antilopami a doktorem Pacičkou do ZOO ve Dvoře Králové

V sobotu si můžete udělat výlet do ZOO za antilopou Derbyho. ZOO ve Dvoře Králové pořádá den s Antilopou.

Antilopa Derbyho je jedna z největších, nejkrásnějších a také nejohroženějších antilop na světě. Ve volné přírodě jich zbývá pouhých 170 jedinců a nelze se s ní setkat jinde než v západoafrickém Senegalu. Na její záchraně pracuje tým odborníků z České zemědělské univerzity v Praze již 14 let a díky jejich práci nyní čítá populace v lidské péči téměř 100 antilop Derbyho.

V rámci Dne s antilopou Derbyho se mohou návštěvníci dozvědět mnoho zajímavého o těchto kriticky ohrožených zvířatech, jejich záchranném programu i jak se do něj zapojit. Děti se mohou pomocí facepaintingu a výrobou papírových rohů a uší proměnit v antilopy Derbyho či v jiné zvíře, vybarvit si omalovánky nebo kreslit křídami na chodník. Přímo na místě bude možné přispět na záchranu těchto jedinečných antilop nákupem originálních antilopích suvenýrů.

Veškerý výtěžek z této akce jde na záchranný program antilopy Derbyho. Den s antilopou Derbyho pořádá ve spolupráci se ZOO Dvůr Králové občanské sdružení Derbianus CSAW, které sdružuje odborníky a studenty z České zemědělské univerzity v Praze a další dobrovolníky, kteří se aktivně zapojují do záchrany tohoto jedinečného zvířete. Další informace o záchranném programu lze získat na webu: www.derbianus.cz

V neděli 29. Června se v ZOO opět zastaví Dr. Pacička. To je pohádkový lékař, který se stará o zvířátka v zoo i v lese. ZOO Dvůr Králové navštívil už 1. června a společně s celým týmem sklidil veliký úspěch. Zábavné hraní a poznávaní na různých stanovištích v zoo si proto zopakujeme v neděli 29. června a zahájíme tak letošní prázdniny. V roli Dr. Pacičky se opět představí herec Jaroslav Šmíd. Ordinace Dr. Pacičky, kde se bude hrát a rozdávat Pacičkova trixesa a omalovánky, bude umístěna vedle Neumannovy vily. http://www.doktor-pacicka.cz/

Tour de Kids

V sobotu také můžete i s těmi nejmenšími dětmi vyrazit na cyklistické závody Tour de Kids na pražskou Ladronku. Startovat mohou už děti od jednoho roku do 11 let.

V rámci registrace všechny startující děti dostanou tašku plnou překvapení - dětskou knížku z nakladatelství Mladá fronta, cereální snack Street XL, účastnické tričko od společnosti Kalas Sportswear. Zdarma bude k zapůjčení pár odrážedel Kettler a cyklistických přileb Casco (omezené množství).

Startovné 80,- Kč při online registraci a platbě. Při platbě na místě 100,- Kč. Pojištěnci ČPZP mají startovné zdarma (stačí předložit průkazka pojišťovny).

Registrovat se můžete buď online na www.tourdekids.cz nebo i přímo na místě mezi 11.00 až 13.15 hodinou.

Doprovodný program akce zahrnuje spoustu her a legrace a vystoupení Klauna Čika.

Babylon v Liberci odmění děti i rodiče

O víkendu můžete s dětmi zavítat do libereckého zábavního centra Babylon. V rámci akce "Vykoupej v tom rodiče" získá každý rodič žáka do 140 cm od 27. do 29. června celodenní vstupné do Aquaparku za polovinu běžné ceny. A premianti s vysvědčením, na kterém budou samé jedničky budou mít celodenní vstupenku do Aquaparku za symbolických 20 korun. Každá dvacetikoruna z této akce poputuje na charitu ve prospěch libereckého Dětského centra Sluníčko. Více informací o akci na www.centrumbabylon.cz

Výlet do muzea voskových figurín Grévin

Vezměte vysvědčení ze základní či střední školy, index z vysoké nebo i z university třetího věku a přijďte s ním do pražského muzea voskových figurín Grévin. Pro sebe a své přátele získáte 50% slevu na vstupné, a to od pátku 27. 6. do neděle 29. 6. Informace o muzeu získáte na www.grevin-praha.com.

Grilovací party v Mirákulu

Konec školního roku můžete oslavit i v milovickém zábavním parku Mirákulum. O víkendu tu bude připraven bohatý program s oblíbeným kouzelníkem a žonglérem, vodníky, klauny i sokolníkem. Ze známých tváří se na podiu představí Inka Rybářová, Vanda Gregorová, Jaroslav Uhlíř či Maxim Turbulenc.

Novinkou letošního roku jsou připravené grilovací plácky s grily, kde si může kdokoliv připravit báječný letní oběd či brzkou večeři. V areálu je bohatá nabídka občerstvení, ale přesto si můžete přinést vlastní nápoje i jídlo. O dalších nových překvapeních se dozvíte na www.mirakulum.cz

Témata: Děti, Vysvědčení, Kam s dětmi, Maminka cestuje, koncert, Bohatá nabídka, Křída, Sportoviště, Dnešní den, Omezené množství, Průkazka, Zoo Dvůr Králové, Pražačka, Dvůr Králové, Jaroslav Uhlíř, Záda, Open air, Uhlíř, Centr Babylón, Zadar, Startovné, Antilopa, Celý tým