Maminka.czPříběhy

Odvaha, nebo šílenství? Rodina se rozhodla vychovávat děti v divočině

redakce 21.  10.  2020
Bydleli v hezkém bytě, žili bohatým společenským životem, měli práci, která je bavila. A tohle všechno opustili, protože se rozhodli, že s dětmi chtějí žít v přírodě. Podle fotek to vypadá nádherně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zac Ruiz (31) a jeho manželka Katie (33) žili tradičním životem v Kalifornii, ale po narození prvního syna začali uvažovat o změně a přesunu do přírody.

Pár se nakonec rozhodl pořídit vlastní pozemek v divočině Nového Mexika, kde Zac postupně vybudoval dům podobný velkému stanu, ve kterém s rodinou – tu krom rodičů tvoří synové Fox (5) a Grizzly (3) – bydlí od roku 2017.

Původně Zac pracoval jako trenér v tělocvičně, Katie byla kadeřnicí a tížila je například nutnost platit ženinu studentskou půjčku a zároveň nájem. Měli také  obchod na webovém portálu Etsy, ten si nechali. 

Extrémní výlet! Rodina s malými dětmi zdolala třítisícovku. Tipnete si, čím je odměnili?


Po narození prvního syna se rozhodli, že tak už žít nechtějí, a koupili dvouhektarový pozemek v divočině, na němž si postavili velkolepý stan, v němž od léta 2017 žijí dosud. Oba, Zac i Katie, se shodují na tom, že pro děti je důležité, aby se naučily přežívat v přírodě, a učí je mimo jiné používat luk, nože a sekery. Tvrdí také, že jejich život je teď mnohem lepší. 

A to přesto, že si rušný městský život v Orange County užívali včetně všeho snadno dosažitelného pohodlí. Dneska Zac tvrdí, že stan funguje pro děti jako doupě pro mláďata a že fakt, že většinu času tráví v přírodě, je pro jeho potomky tím nejlepším. 

Z nuly na devět! Adoptovali čtyři děti, narodil se jim syn a pak ještě čtyřčata


Občas se jim zasteskne, protože Zaca jeho práce trenéra bavila, stejně jako Katii bavilo vytvářet roztodivné kreace na hlavách zákazníků. Ale neměnili by. 

"Když přišly děti, začal nám náš materialistický způsob života vadit. Museli jsme si s ohledem na děti položit otázku, zda to vážně takhle chceme," vysvětluje velkou životní změnu Zac. A došlo jim, že v dosavadním prostředí potomky vychovávat nechtějí. A že v tom ani oni sami nechtějí žít další dlouhé roky. 

Lucie kvůli práci neměla čas na vlastní život. Sekla s obchodem, učí ženy sebelásce

Z nuly na devět! Adoptovali čtyři děti, narodil se jim syn a pak ještě čtyřčata

 
Témata: Galerie, Příběhy, Rodina, Zajímavosti, Odvaha, Cestujeme, Bydlení, Nové Mexiko, Doupě, Příroda, Šílenství, Zac, Kalifornie, Pozemky, Síl, Společenský život, Děti, Divočina, Grizzly, Stan