Maminka.czSlavní rodiče

Olga Menzelová: Ráda dobře a kvalitně jím

Gabriela Vágner 18.  2.  2014
Olga Menzelová: Ráda dobře a kvalitně jím
Producentka a manželka režiséra Jiřího Menzela je krásná štíhlá žena. Musela na své postavě hodně pracovat, nebo ji takovou zdědila?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Myslím, že moje postava je taková díky spojení genetiky, zdravého životního stylu a sportu, kterému se věnuju od dětství,“ říká maminka šestileté Aničky, která v současné době cestuje po světě s velkoformátovou fotografickou výstavou „Rozmarná léta Jiřího Menzela“. Tu připravila se svou společností Medialogue svému muži k narozeninám a uvedla ji už v Plzni, Praze, Washingtonu, New Yorku a Los Angeles. Při tak rychlém životě není divu, že má Olga ve svých 35 letech váhu stejnou, jako měla na gymnáziu. Ale rozhodně u ní nehledejte hladovění nebo nějaké diety.

TAKÉ VÁS ZAJÍMÁ: Olga Menzelová: „Anička žije od narození v pravdě!"

„Ráda dobře a kvalitně jím. A mám i svoje oblíbené prohřešky jako třeba máslo. To jsem schopná jíst i samotné. Nebo tučné maso a kůži z vepřového kolínka,“ vyjmenovává Olga. Může si to ale dovolit. Dodnes se aktivně věnuje sportu a ráda dělá všechno, co souvisí s aktivním pohybem. „Sportuju, i když s časem je to teď horší. Ale bez sportu bych nemohla být, takže to vždycky nějak vyjít musí.“ Často na ni tak narazíte v bazénu, na kole, v zimě na lyžích nebo na běžkách…

„V létě jsem navíc začala po dlouhé době běhat a léta s větší či menší intenzitou cvičím jógu,“ dodala producentka, která slovo dieta skloňovala naposledy jako aktivní závodnice. „Když jsem závodně běhala, naordinovali jsme si občas jednodenní půst den před závody. Druhý den se nám pak běželo lépe,“ dodává s úsměvem. A když ji náhodou někdy doběhne únava, vyřeší to spánkem. „Moc ráda spím, pokud to jde. Bohužel na spánek mi kolikrát moc času nezbývá, ale vím, že je to zásadní a jedna z nejdůležitějších potřeb člověka.“


VIP recept: Dýňová polévka

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel a poté rozmixujeme v zeleninovém nebo hovězím vývaru. Dýni hokkaidó i se slupkou nakrájíme a rozvaříme doměkka. Pak vše smícháme a povaříme. Dochutíme čerstvým pepřem, solí, muškátovým oříškem a servírujeme s olejem z dýňových semínek lisovaným zastudena.

Článek vyšel v časopisu Dieta 1/2014 //

Témata: Slavní rodiče, Časopis Dieta, Jiří Menzel, Dýňová polévka, Los Angeles, Rada, Olga Menzelová, Řád, Aktivní pohyb, Washington