Maminka.czsexualita

Orgasmická jóga. Umění sexuality začíná sebepřijetím a sebepoznáním

Jana Potužníková 15.  4.  2023
Jako malé jsme se naučily dotýkat se sebe potichu, rychle a potají. Často jsme si proto našly efektivní způsob sebeuspokojení: sprcha, ruka, klitoris, napjatá stehna při vrcholu… Tak to prožívá 99 % žen. Ale tělo nám může dát mnohem víc.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsem o orgasmické józe slyšela poprvé, vypadala jsem zhruba stejně překvapeně jako vy teď. Neměla jsem nejmenší představu, jen pocit něčeho zvláštního. Ale až se začtete do dalších řádků, pochopíte, že orgasmická jóga je přesně to, co potřebuje každá z nás. A zvlášť my všechny, co v roli mámy a partnerky zapomínáme na sebe. Je to totiž cesta k sobě, k vlastnímu tělu, emocím, sebepoznání, potěšení, posílení intuice, ženského sebevědomí a nalezení ženské sexuální energie.

VIDEO: Sex a intimita ve vztahu po porodu - bude to jako dřív?

Vědomé sebepotěšení

„Orgasmická jóga je jinými slovy vědomá masturbace, vědomé sebepotěšení, které ale s klasickým masturbováním má jen málo společného. To máme všichni ukotvené jediným konkrétním způsobem. Odbydeme si orgasmus, uvolníme napětí a zase jdeme dál. Ale vědomá masturbace jde do větší hloubky,“ vysvětluje Lucie Sitařová, terapeutka v otázkách ženské intimity, s tím, že s orgasmickou jógou opustíte určitou komfortní zónu. Proto se také začátky mohou odvíjet pod vedením průvodce, tzv. sexological bodyworkera, který je zvyklý pracovat s intimitou a umí vás vést šetrně za hranice obvyklého sebepoznání. Není třeba se bát nějakých hromadných lekcí, kde budete všichni „nahatí a nestydatí“. Vše je soukromé a bezpečné. A odehrává se to v určitém rámci.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Tři fáze prožitku

Sexualita bez složitostí

Proč ji oceníme my, mámy?

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Porod, Láska a vztahy, Sex, Tělo, partner, Jóga, umění, sexualita, Klitoris, Intimita, Lucie, Přijetí, Sebepoznání, Sprcha