Maminka.czŠkolák

Orgasmus: předstírat, nebo nepředstírat?

Tereza Stehlíková 7.  7.  2012
Orgasmus předstírá řada žen, a to i těch, které jsou schopné orgasmu dosáhnout. Dělají to kvůli mužům, vědí totiž, že pokud by se ten jejich přestal cítit jako samec, byl by to možná konec vztahu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud se vám někdy stalo, že jste byla s mužem, který se při souloži s vámi plně neuspokojil, víte, že to je mnohem horší pocit než že vy sama jste nebyla uspokojena. Nejen muži, ale i ženy chtějí cítit, že to umějí tomu svému dobře "udělat".

Žena ale žije v partnerském vztahu především pro lásku a porozumění a občasný svůj i partnerův sexuální neúspěch dokáže lépe přijmout. Muži jsou jiní, potřebují vidět svou sexuální kořist zmítat se vášní a hlavně hůř snášejí nespokojenost sami se sebou. Jejich partnerky to často cítí, a proto je raději nechají v tom, že jsou skvělí samci a mají klid.

Navíc po sexu, který ani neskončil vyvrcholením, nemají náladu někoho utěšovat, no bóže, tak se stalo, příště to bude lepší, hlavně už si lehni a spi. Ženy chtějí mít zkrátka klid, a tak nechávají muže spokojené jako děti, kterým zacpaly ústa lízátkem. A konečně mají také strach, že partnera, pod nebo nad kterým nešílí blahem a rozkoší při každé souloži, ztratí, protože bude nucen si svou mužnost dokázat někde jinde.

Při rozchodu často nevydrží a vše o svých předstíráních naplno vpálí expartnerovi do obličeje, který se pak právem cítí zrazen.

Tak jako každá lež, i předstírání orgasmu je samozřejmě chyba a je důsledkem špatné komunikace v partnerském vztahu. Absence orgasmu u žen může mít různé příčiny, od nemotorného partnera, přes nemoc až po nižší sexuální apetit.

Některé ženy, a ne jen ty mladé, stále ještě dobře neznají své tělo a nejsou schopny přivést k orgasmu samy sebe, natož dát najevo svému muži, jak se jim to nejvíce líbí. Stydí se a nedokážou být k partnerovi upřímné, dostávají se tak do začarovaného kruhu, muž nic nezmění, protože nemá pocit, že by měl, a žena je frustrovaná z každého styku.

Pokud váš partner stojí za to, svěřte se mu, mluvte s ním o sexu a o tom, co ve vás vyvolává příjemné a vzrušivé pocity. Hledejte spolu svou cestu vzájemného uspokojení, koneckonců máte na to celý život.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Chování a vztahy, Expartner, Orgasmus, Mužnost