Maminka.czPraktické rady

Originální způsob, jak děti hravě motivovat k úklidu. Tahle máma na to jde od lesa!

Dita Mrázková 6.  10.  2021
Bordel v bytě, šťastné dítě. Tak tohle možná platí, když je dítěti rok, dva. Jak ale k úklidu donutit předškoláka nebo školáka? Vyzkoušejte tip jedné nápadité maminky, která svým malým "bordelářům" ukázala jednoduchou a efektivní cestu za pořádkem. Nevěříte? Podívejte se a pobavte nad fotkami "klasiky" v dětských pokojících.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Zvedněte tu špinavou fusekli a koukejte ji hodit do prádla." "Ten kartáček patří do kelímku, ne?" "Proč je obal od té čokolády pod polštářem???" Nekonečné dotazy podobného rázu zná asi každý rodič. Nejinak tomu bylo i u maminky, která si říká Junkie. 

Ta ve snaze přinutit své děti k tomu, aby si po sobě uklízely, vymyslela jednoduchou a účinnou metodu: Ke každému "odpadku", který její dítě zanechalo po bytě, přidala zamračeného "smajlíka"!

"Nevěřila jsem tomu, ale začaly se u nás dít divy," vzpomíná Junkie. Děti, které by kolem papírku na zemi prošly bez povšimnutí, si najednou všimly toho "mračouna" vedle, shýbly se a světě, div se: Obojí ze země hodily do koše, případně uklidily na své místo! "Byla to malá rodinná revoluce," svěřila se maminka.

Vyzkoušíte tento tip také? My v redakci rozhodně!

Hoď mě do koše, Jáchyme!

Klepněte pro větší obrázek

VIDEO: Proč hromadíme tolik věcí?

Témata: Děti, Předškolák, Péče o dítě a jeho výchova, Školák, Praktické rady, Výchova, Chování a vztahy, Pořádek, Úklid, Vyzkoušeli jsme, nepořádek, Jáchym, Máma, Šťastné dítě, Les, Dětský pokojík, Mama, Ori, Kel, Kelímek, Maminka, Originální způsob, Junk, Tip, Úklidové pomůcky na Heureka.cz