Maminka.czBatole

Oslava Dne dětí. Co pro ně vymyslet?

redakce 31.  5.  2011
Mezinárodní den dětí. Na 1. červen se těší všechny ratolesti. Je to jejich den, jejich svátek a jejich oslava. Tak nic nenechávejte náhodě a připravte svému potomkovi zážitek, na který bude dlouho vzpomínat. Přinášíme vám několik inspirací.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Připravte oslavu a pozvěte dítěti kamarády. Možná to vypadá jednoduše, ale prožít si odpoledne nebo rovnou celý den doma na zahradě ve společnosti kamarádů ze školy nebo ze školky může být něco, co vašeho syna či dceru potěší více než drahé dárky. Přípravu na dětskou párty můžete zvládnout svépomocí, nebo se obrátit na profesionály. Organizátoři dětských oslav vám ji připraví na klíč. Pokud chcete, můžete si vybrat i téma oslavy, například v duchu princezen, pirátů z Karibiku či Spidermana.

2. Pokud chcete připravit pro dítě den přesně podle jeho představ, promluvte si s ním o tom, co by mu udělalo největší radost. Třeba ani netušíme, jak „obyčejné“ je jeho přání. Dětem obvykle udělá radost, když si na něj oba rodiče udělají čas a vyrazí společně do kina, na brusle, na výlet na kolo či na procházku do zoo. A když den zakončíte v cukrárně nebo v restauraci podle potomkova přání, určitě vám budou odměnou jeho rozzářené oči.

3. Miluje vaše dítě zábavné akce, kde můžete soutěžit a zažívat spoustu dobrodružství mezi jinými dětmi? Poraďte se s ním a najděte pro něj zábavný program podle jeho gusta. Některé potěší sportovní odpoledne, pro jiné je zážitkem divadlo, karneval, lanové centrum nebo třeba dětská diskotéka. Výběr akcí pro děti je pestrý, stačí si jen vybrat a vyrazit.

Ať už bude oslava Dne dětí jakákoliv, nezapomeňte na to, že i pro sebenáročnější dítě je největším dárkem to, že se snažíte pro něj něco mimořádného vymyslet a že si na něj uděláte čas.

Inspirujte se našimi tipy zde:

Tip na výlet

Festival světového loutkářství

Dětský den na dostihovém závodišti

Rozvíjejte fantazii dětí

Tip na CD knihu

Tip na CD knihu Vinnetou

Stáhněte si knihu zdarma

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, oslava, Pirát z Karibiku, Lanové centrum, Výmysl, Loutkář, Legoland, Oslava dne, Vinnetou