Maminka.czGalerie

GALERIE: Strie a povolená kůže po porodu nejsou tabu! Influencerka šla s kůží na trh a ukázala syrovou realitu

Veronika Zenklová 9.  4.  2022
Trojnásobná maminka a úspěšná influencerka Sarah Nicole Landry na svém Instagramu odhaluje skutečnou realitu a učí ostatní ženy milovat své tělo takové, jaké je. Se všemi "vadami" na kráse.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je krásná, úspěšná, její instagramový účet sledují téměř dva miliony lidí, má tři zdravé děti, a přesto každý den musí sama před sebou obhajovat své skutečné já. 

Čtyřiatřicetiletá Sarah Nicole Landry, která na sociálních sítích vystupuje jako The Birds Papaya, se rozhodla pro terapii sdílením.

"První dítě se mi narodilo v pětadvaceti letech a místo radosti přišel prudký propad mého sebevědomí. Najednou jsem stála před zrcadlem a viděla tělo, které jako by nebylo moje," vzpomíná na momenty po prvním porodu.

VIDEO: Sex po porodu - když se ženy stydí za své tělo

"Do té doby jsem všude viděla fotky dokonalých maminek, které se pár dní po porodu vracely do původní velikosti svých džín, fotily zatažená bříška, komentovaly fotografie, jak je jejich tělo úžasné, jak jsou opět ve formě," vysvětluje. "Ale moje jako by selhalo. Kůže byla vytahaná, místy strašně popraskaná, celulitidu bych mohla prodávat...," pokračuje.

Osvobození přišlo až ve chvíli, kdy se začala soustředit na své dítě. Tělo přestala vnímat jako nepřítele, ale jako součást celé té změny a cesty k mateřství. 

Jelikož se jí mateřská role zalíbila, brzy počala a porodila další dvě děti a rozhodla se, že svou zkušenost bude sdílet veřejně a bez příkras. 

"Moje tělo možná není podle všech měřítek dokonalé krásy, ale pro mě už dokonalé je. Cítím se teď mnohem sebevědomější, svobodnější a připomínám si, že moje tělo nemá nic společného s mojí vlastní hodnotou," doplňuje.

Nyní svou celulitidu, strie i povolenou kůži veřejně vystavuje, a dodává tak sebevědomí dalším maminkám, které se s tlakem na svůj vzhled po porodu také vyrovnávají.

 
Témata: Zdraví, Porod, Galerie, Po porodu, Mateřství, Slavné maminky, Instagram, Od těhotenství k porodu, Krása, Hubnutí, kůže, Tělo, Influencerka, Tabu, Strie, Sára, Nicol, Celulitida, Realita, Nicole, Maminka, Sla, Influencer, Zdraví na Heureka.cz