Maminka.czRecepty

Rychlé, snadné a levné recepty z brambor: Připravte si 3 skvělá jídla!

Simona Formánková 6.  3.  2024
Brambory patří k nejčastěji používaným surovinám v českých domácnostech. A to nejen jako příloha, ale také jako oblíbená ingredience skvělých jídel. Jejich benefitem je rychlá a snadná příprava, ale také relativně nízká pořizovací cena. Vyzkoušejte všechny 3 skvělé recepty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Obsahují velké množství vitaminů, minerálů a v kuchyni s nimi můžete vykouzlit doslova zázraky. Knedlíky, šišky, noky, placky – z brambor připravíte téměř cokoli, na co si vaše chuťové pohárky vzpomenou. My jsme pro vás vybrali takové recepty, které jsou nejen chutné, ale také raz dva hotové. Díky nim vykouzlíte skvělé jídlo za pár korun.

Brambory v krustě s ořechy

Uvnitř měkké a lahodné, na povrchu s krásně křupavou krustičkou – přesně takové brambory si připravíte podle tohoto receptu. V kombinaci s vlašskými ořechy a sýrem čedar jde o opravdovou lahůdku. Můžete je připravit jako přílohu nebo jen jako vydatnou svačinku. 

Suroviny:

  • 1 kg brambor varného typu B
  • 150 g sýru čedar
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • drcený kmín
  • slunečnicový olej
  • sůl

Postup:

Brambory rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Slijte a nechte okapat. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte s ořechy. Troubu rozehřejte na 220 °C. 

Brambory obalte v sýrové směsi. Plech potřete olejem, rozložte na něj brambory, posypte je kmínem a upečte dozlatova. Ihned podávejte. 

Zdroj: časopis F.O.O.D.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, Vejce, Brambory, Skořice, Pořizovací cena, Pár korun, Časopis, Příloha, Ingredience, Recept, Dokončení, Výlov, Zelenina