Maminka.czRozhovor

Otce svého dítěte neprozradím, říká Míša Maurerová

12.  2.  2019
O herečce a moderátorce Michaele Maurerové se říká, že rychleji mluví než myslí, a ona sama se smíchem dodává: „Je to svatá pravda, ale zase umím bleskurychle okecat každý průšvih.“ V rozhovoru se rozpovídala o dvojčatech a třetím miminku, které přišlo na svět týden před Vánoci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nedávno jste se stala znovu maminkou. Jak se cítíte? 

Jsem šťastná. Porod probíhal stejně dobře jako u dvojčat a trval čtyři hodiny. Musím poděkovat paní doktorce Věře Pavlů, která se o mě v nemocnici v Hořovicích výborně starala. Už po třech dnech jsem mohla jet domů. Magda s Pepou se narodili předčasně, ale u Emmy probíhalo všechno podle plánu. 

Je pravda, že s třetím dítětem jste už nepočítala? 

Člověk si myslí, že věci budou tak, jak si je naplánoval, ale vždycky je nakonec všechno jinak. Věřím, že i tohle zařídí nějaká síla nad námi, ať už je to Bůh nebo Buddha.  

Míša Maurerová porodila! Jak se jmenuje holčička?

Jaké jste měla těhotenství? 

Docela těžké. První čtyři měsíce jsem protrpěla a chvílemi bylo náročné to skloubit s mojí profesí. Dokonce jsem onemocněla a musela brát antibiotika, ale v Praze o mě skvěle pečoval pan doktor Vicena. 

Co na sestřičku říkají Magda s Pepou? 

Děti jsou nadšené, obě se moc těšily. Emmu teď máme doma místo televize nebo krbu, protože se na ni nemůžeme vynadívat. Dvojčata se dokonce hádají o to, kdo s čím bude pomáhat. Vaří mi čaj pro kojící matky, podávají pleny a chodí nakupovat. Berou to zodpovědně. Jenom doufám, že jim počáteční nadšení vydrží a nepřestane je to za chvilku bavit. 

Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy


Kdo je tatínkem Emmy před veřejností tajíte. Nepřišla teď ta správná chvíle odkrýt jeho identitu? 

S přítelem spolu žijeme, fungujeme a milujeme se. Nikde se ale neschováváme, nenosíme černé brýle a kšiltovky. Na druhou stranu ho nechci medializovat, protože pracuje v úplně jiném oboru a nepřeje si to. Je to to nejmenší, co pro něj můžu udělat. 

Míša  Maurerová je těhotná! Otce třetího dítěte tají


Před lety jste nemohla přijít do jiného stavu. Nevadí vám, že se na to ptám? 

Naopak, ráda o tom mluvím otevřeně. To, že má někdo potíže s otěhotněním přece není žádná ostuda. Pro mě je to společensky důležité téma, protože lidí, které to trápí, je mnoho. Pokud někdo nemůže otěhotnět přirozeně, je přece skvělé, že může využít možností, které přináší moderní medicína. Mně se díky tomu podařilo mít dvě úžasné zdravé děti. 

Jak jste toto období prožívala? 

Pro netrpělivého člověka, jako jsem já, to bylo složité. Naučila jsem se ale díky tomu být ve větší rovnováze a pohodě. A vždycky se ráda podělím o svoje zkušenosti s někým, kdo se pokouší o miminko, ať už je to žena nebo pár. 



Dvojčatům je už deset. Zlobí? 

Jsou s nimi starosti i radosti, asi jako se všemi čtvrťáky. Prožívají prepubertu, takže mi někdy lezou na nervy. Ale přesto je obrovsky miluji a občas mě překvapí způsobem, který mě dojímá. Je to sranda a život bez nich si už vůbec neumím představit. 

Vaše manželství s Milanem Kožíškem se rozpadlo. Vídají se děti s tatínkem? 

Ano, s mým bývalým mužem jsme sice přestali být partneři a manželé, ale pořád jsme rodiči našich dětí. Oba dva na ně máme vliv a chceme, aby z nich vyrostli slušní a spokojení lidé. 

STRUČNĚ O MICHAELE MAUREROVÉ (39)

  • Narodila se v Havířově, vyrostla v pražských Modřanech. 
  • Poprvé se vážně zamilovala ve čtrnácti letech. 
  • Herectví vystudovala na pražské DAMU, nějaký čas moderovala. Pak nastoupila do nekonečného seriálu Ulice.  
  • S bývalým manželem má dvojčata Pepu a Magdalenku, před Vánoci k nim přibyla malá Emma. 

Jste známá tím, že ráda cvičíte jógu. Pomáhá vám udržet se v kondici? 

Naprosto. I když působím hyperaktivně, jsem ve skutečnosti trochu pohodlná. Ale pochopila jsem, že pro svoji fyzickou a psychickou pohodu se musím hýbat. A objevila jsem si pro sebe jógu. Začínala jsem s hot jógou, kterou jsem ale musela kvůli zdravotním komplikacím vyměnit za klasické cvičení. Je to taková psychoterapie. Protáhnu se a udělám něco pro svoje tělo. Jako herečka musím myslet na to, jak vypadám. Našla jsem studio, kde jsou milí lidé a je tam moc příjemná atmosféra. Už když tam jdu, tak se těším. Z lekcí odcházím uvolněná, zklidněná, spokojená a zároveň nabitá energií. 

Míša Maurerová: Přijde mi hloupé dělat z umělého oplodnění tabu


Jako herečku vás do povědomí diváků dostal seriál Ulice. Jak na tuhle práci vzpomínáte? 

Byla to moc hezká práce a pro mě výborná škola. I když dost lidí z divadel nekonečnými seriály opovrhuje, vysoká sledovanost ukazuje na to, že Ulice má pořád hodně věrných diváků a drží si svoji kvalitu. Obdivuji, že takhle dlouho funguje. Na prvním místě je pro mě ale čas strávený s dětmi, protože ten mi už nikdo nevrátí. Proto jsem se dohodla s tvůrci, že si dám na chvíli pauzu. Je to pro mě zásadní seriál, nestydím se za něj a nabrala jsem tam hodně zkušeností. 



Hrála jste v něm kadeřnici Digi, která pobývala v dětském domově. A vy se teď věnujete charitě… 

Pomáhat je pro mě přirozená součást života. Jsem vděčná, že mám zdravé děti a jsme spokojená rodina. Nic nám nechybí, všeho máme dostatek, ne-li přebytek, a proto cítím vnitřní potřebu podporovat ty, kteří takové štěstí neměli. Snažím se být užitečná, což je pro mě příjemný pocit. Mám více aktivit a nechci je rozmělňovat, aby to nedopadlo tak, že se dětem z dětských domovů budu věnovat víc než těm vlastním. To by pak popíralo smysl, proč to dělám. 



Kdybyste mohla změnit jednu věc, co by to bylo? 

Přála bych si, aby ve světě bylo více laskavosti, legrace a nadhledu. To je něco, co mi chybí. Jsem rychlý člověk, vždycky mi říkali Tryskomyš, a proto toužím po zklidnění. Myslím, že teď všichni klipovitě ukazujeme na sociálních sítích, jak jsme úžasní, báječní a skvělí. Přitom by bylo lepší vrátit se dovnitř k sobě. Líbí se mi, když jsme celá rodina pohromadě, čteme si nebo hrajeme Dostihy a sázky. Může to vypadat jako obyčejná chvíle, se kterou se člověk nechlubí, ale možná to je něco silnějšího a hlubšího, než co tak rádi dáváme na odiv. 

Autor: Dana Homolková pro Blesk pro ženy

Témata: Slavní rodiče, Rozhovor, Slavné maminky, Miminko, Instagram, Seriál Ulice, Jóga, seriály, Buddha, Studio, Věra Pavel, Psychoterapie, Pepa, Děti, Ulice, Havířov, Míša Maurerová, Blesk pro ženy, DAMU, Odiv, Try, Michaela Maurerová, Dvojče, Čtvrťák, Přebytek