Maminka.czKam s dětmi

Ověřeno rodiči: Když do Hradce Králové, tak na Rytířské hradiště

Ověřeno rodiči.cz 8.  10.  2016
Rytířské hradiště je velké dřevěné hřiště ve tvaru hradu postavené na mýtině v hradeckých lesích. Návštěva může být součástí pěkného výletu zakončeného v k dětem vstřícné restauraci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Skutečný hrad pro děti

Hradiště je postavené na mýtině uprostřed vzrostlého lesa a má silnou atmosféru. Na vysokých dřevěných hradbách jsou v nadživotní velikosti vyvedeny malby rytířů. Uvnitř hradeb se nachází spousta herních prvků, některé ve výšce věží a některé pěkně při zemi. Pro děti jsou tady připraveny hlavně výstupy na věže, dřevěná překážková dráha, jeskyně, amfiteátr, pískoviště a další.

Na mýtině ještě před hradištěm je velký prostor, na kterém si můžete posedět a třeba i opéct buřty. Jsou tady na okraji lesa také suché záchody.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Cestou přes hřbitov

Výlet sem můžete odstartovat u zastávky autobusu Lesní hřbitov (mapka výletu zde). Odtud je to k hradišti 700 metrů. Procházíte sice cestou, kolem které se po obou stranách rozprostírá hradecký lesní hřbitov, ale i to může být zajímavým námětem hovoru s dětmi. Procházka je to příjemná, po rovince lesem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Z Hradiště se nemusíte rovnou vracet zpět, ale výlet si můžete protáhnout kolem rybníka Češík, u kterého je pěkné posezení. Jídlo pro kačeny s sebou! Zatím nikde jsme neviděli takové boje o kousky chleba mezi kačenami a kapry, jako tady. Pro děti hodně zajímavá podívaná.

K dětem vstřícná restaurace

Když budete pokračovat dál podle mapky, dojdete až do restaurace Zděná bouda, která odtud leží necelý kilometr. Restaurace má velkou zahrádku a na ní výčep a pěkné dětské hřiště.

Uvnitř bohužel není dětský koutek. Ale obsluha byla velmi vstřícná a tolerantní, i když jsme tu jednou seděli uvnitř a naše malé děti se v restauraci trochu nudily. A jídlo nám tady chutnalo.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vracet odtud na parkoviště u hřbitova se budete po známé asfaltce Hradečnici, která je oblíbená hlavně u cyklistů. I s chodci se tady počítá, jezdí tu ale zároveň i auta a tak pro nás bylo pohodlnější variantou vyslat posla pro auto a s dětmi zatím počkat na hřišti v restauraci a odtud vyjed rovnou domů.

Hradečnice 633/1
Hradec Králové
50009

Místa ověřená samotnými rodiči

Kam ještě vyrazit s dětmi? Ušetřete čas vymýšlením a podívejte se na další rodiči ověřené tipy na www.overenorodici.cz.

 

Ověřeno rodiči: K Berounce vyrazte s kočárkem i odrážedlem
 

Ověřeno rodiči: Toulcův dvůr - kousek přírody uvnitř velkoměsta  
Ověřeno rodiči: S dětmi vyrazte do areálu Vrchbělá, stojí to za to a zatím je zdarma
Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Král, Ověřeno rodiči, Ekologie, Buřt, Dřevěný hrad, Hrad, Obsluha, Rytíř, Hřbitov, Velký prostor, Hradec Králové, Dětské hřiště, Toulcův dvůr, TAK, Překážková dráha, Hra, Beroun, Podívaná, Hradiště, Nadživotní velikost, Jeskyně