Maminka.czKam s dětmi

Ověřeno rodiči: Techmanii v Plzni si užije celá rodina se zvídavými dětmi od 3 let

Ověřeno rodiči.cz 14.  10.  2016
Plzeňské vědecké centrum Techmania je unikátní experimentální stanice pro zvídavé děti od tří let i dospěláky. Expozice jsou připraveny napříč věkem, takže se zabaví opravdu všichni.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Science Centrum Techmania najdete v Plzni, v ulici U planetária. Parkování je možné na přilehlých parkovištích za 40 korun na den.

Vše pro malé i větší vědce

V centru jsou některé stálé, některé časově omezené expozice a jmenovat všechny by bylo na dlouho. Exponáty zdánlivě vypadají jako obyčejné hračky, ale každý z nich vám hravou a lehkou formou vysvětlí něco z přírodních jevů nebo oborů lidských činností. Zjistíte na vlastní kůži, jaký je film věda, a jak které věci fungují. Dále můžete vyzkoušet řadu hlavolamů a vědeckých hraček, procvičíte si zručnost, trpělivost nebo kombinační schopnosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Samozřejmě tu myslí i na mladší – pro děti od 3 do 8 let je připravena speciální expozice Malá věda, ve které se mohou seznámit s akustikou, optikou, nakloněnou rovinou nebo kladkou. Určitě se ale budou moci zapojit i do expozice s vodou, kde zjistí, jak funguje její koloběh. Součástí jsou lodičky, vodní výtah, mlýnské kolo a spousta dalšího – vše si mohou děti vyzkoušet. Jen doporučuji vzít náhradní oblečení s sebou:-).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dalšími unikáty jsou pak Svět jídla nebo Pod hladinou. Nebo můžete zhlédnout vědeckou show, různé demonstrace pokusů a bonusem je krásné a velmi moderní planetárium - ve kterém budete cestovat vesmírem rychleji než světlo, podívat se na filmy, objevíte příběh Země nebo můžete sledovat plzeňskou oblohu.

Restaurace nechybí

Vzhledem k tomu, že tu určitě strávíte minimálně půlden, je možné využít k občerstvení restauraci Techmania, v níž najdete také odpočinkovou zónu. V restauraci si můžete dát hotovky, minutky, dezerty i saláty. Techmanii lze doporučit rodinám s hravými a zvídavými členy od tří let – za každého počasí tu můžete experimentovat, poznávat a nudit se nebude nikdo z vás. Zjistíte, že věda není jen o bádání, ale také o hraní.

KONTAKT

Telefon: +420 737 247 581
E-mail: jitka.masindova@techmania.cz
Web: techmania.cz

Adresa:
U Planetária 2969/1
Plzeň, 30100

Místa ověřená samotnými rodiči

Kam ještě vyrazit s dětmi? Ušetřete čas vymýšlením a podívejte se na další rodiči ověřené tipy na www.overenorodici.cz

 

Ověřeno rodiči: Když do Hradce Králové, tak na Rytířské hradiště
Ověřeno rodiči: K Berounce vyrazte s kočárkem i odrážedlem
Ověřeno rodiči: Křivoklátský areál je úžasné místo pro děti

Ověřeno rodiči: Brána do pravěku není žádný komerční dinopark
 

Témata: Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Ověřeno rodiči, Demonstrace, Beroun, Let, Planetárium, Pravěk, Science, Náhradní oblečení, Úžasné místo, Křivoklát, Malá věda, Plzeňsko, Přírodní jev, Plž, Celá rodina, Koloběh, Bádání, Celá, Pod hladinou, Techmania