Maminka.czCestování

RETRO: U Mácháče, v Tatrách nebo u Balatonu – to byly dovolené za socialismu!

redakce 16.  6.  2022
Stan na Mácháči nebo Balaton? Pamatujete na takové prázdniny, nebo už vám o dovolených za socialismu jen někdo vyprávěl? Podívejte se do naší fotogalerie na to, jak se dřív trávil volný čas. O all inclusive v resortu si všichni mohli nechat jen zdát. Ale své kouzlo měla i retro dovolená vždycky!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Řízky na cestu, paštiky v kufru a místo autosedaček pro děti "lůžková úprava". Dát pozor, aby se cestou auto "neuvařilo", a vybrat nejlepší místo pro stan. Ostatně stany byly kapitola sama pro sebe, postavit je nebyla žádná hračka a stálo to dost sil.

VIDEO: Jak vypadaly dovolené před rokem 1989?

V době socialismu musela většině lidí domovina stačit. Jugoslávie byla jen pro ty nejšťastnější, někdo zamířil k Balatonu nebo na Rujanu. No a všichni ostatní hlavně na pověstný Mácháč nebo na Slapy.

Dříve normální, dnes nemyslitelné! Podívejte se na retro snímky, jak se bavily děti v minulosti

Proslavené tu bývaly především podnikové dovolené s "utužováním kolektivu". Vedle stanů se daly využít třeba i chatky nebo právě podnikové chaty. Až budete vybírat last minute zájezd a nebudete vědět, jestli raději Řecko, Turecko nebo Kanáry, vzpomeňte si na fotky v naší galerii. A na opékání buřtů nebo konzervu Luncheon Meat!

 

Nejlepší dětské zábavní parky v Česku! 9 tipů, kam vyrazit o víkendu
Tipy na pěší výlety s dětmi: Vyzkoušeli jsme místa, kde je to bude bavit
Tyto výlety na kolech zvládnou i děti. Známe nejlepší rodinné cyklostezky

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Koronavirus, Galerie, Dovolená s dětmi, Dětství, Retro, Tipy na výlet, Cestování, Prázdniny, Maminka cestuje, Léto s dětmi, Cestujeme, Socialismus, Volný čas, Léto s tebou, Dovolená, Nejlepší místo, Kanár, Stan, Česká republika, Jugoslávie, Řecko, Dobrodruh, Dovolený, Mácháč, Slapy