Maminka.czSlavné maminky

Panické ataky, bolestivý sex, problémy s početím... Herečka Naomi Watts popsala trnitou cestu za početím kvůli předčasné menopauze

Dita Mrázková 6.  1.  2023
Přestože je šťastnou mámou dvou dospívajících dětí, zažila si období, kdy si myslela, že žádné mít nebude. V šestatřiceti letech těsně před tím, než toužila otěhotnět, se u ní objevil předčasný přechod. Jak se s nepříjemným a s ohledem na věk i šokujícím faktem vypořádala? A co jí pomohlo nepříjemné příznaky překonat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Vždycky jsem chtěla víc než jedno dítě. Když cítím stres, pokaždé se svými dětmi tančím trapné tance. Někdy mám pocit, že jsem supermáma – peču dorty, hraju s nimi deskovky, učím je, jak používat vysavač, a jsem u toho úplně nad věcí. Jindy si ale říkám: Och, Bože, jen mi dovol, abych jim předala všechno, co do života potřebují," svěřila se se svými mateřskými pocity Naomi v jednom rozhovoru.

VIDEO: SLAVNÉ PADESÁTNICE V PLAVKÁCH, KTERÉ VYPADAJÍ NAPROSTO PERFEKTNĚ

Jako jedna z mála známých osobností však odkryla nejen soukromí svých dětí, ale především téma, které je ve společnosti pořád tak trochu tabu. Dnes čtyřiapadesátiletá herečka má totiž zkušenost s manopauzou, která do jejího života vstoupila, když jí bylo pouhých šestatřicet. 

"Byla jsem tehdy úplně vyděšená, vedle šílených návalů horka, mnohdy bolestivého sexu a extrémně suché a svědivé kůže jsem mívala i záchvaty paniky, začala jsem se cítit totálně zmateně a osaměle," nechala se slyšet. Vedle dalších zdravotních obtíží, které jsou pro menopauzu příznačné, čelila i problémům s plodností a říká, že nejhorší na tom všem bylo, že neměla nikoho, s kým by o svých pocitech a zkušenostech mohla bez obalu mluvit. "Odmítám tvrzení, že menopauza znamená konec života. Otěhotněla jsem i přes to, že přechod bývá nazýván koncem reprodukčního života. Nebyla jsem zas až tolik neviditelná, jak se mohlo zdát!" popsala Naomi svou zkušenost.

Klepněte pro větší obrázek

Možná i proto se rozhodla založit platformu The Hot Spot, kde se můžou ženy se svými zkušenostmi svěřovat, a čelit tak obrovské "hormonální a emocionální bouři", ke které Naomi menopauzu přirovnala.

Své osobní zkušenosti sdílí i na svém Instagramu, naposledy na něm zveřejnila povzbudivé video, ve kterém vyzdvihla výhody menopauzy – herečka si užívá toho, že netrpí PMS a nemá menstruaci. 

Přestože už netvoří s otcem svých dětí – hercem Lievem Schreiberem – pár, on se synem Sashou a dcerou Kai, které od sebe dělí jen rok a půl, je v úzkém kontaktu a všichni spolu vychází dobře a pravidelně se stýkají. 

"Tyto dvě krásné děti ze mě udělaly matku. Jsem tak moc šťastná, že si vybraly právě mě. I když pořád čekám na každoročně slibovanou snídani do postele (z kuchyně zatím nevycházejí žádné rozkošné ani děsivé zvuky), jsou to nejlepší, co mě kdy potkalo. Nemůžu se rozhodnout, jestli mám ráda ticho spících teenagerů, nebo jestli je mám vzbudit a zalézt do jejich postelí," poslala Kaie a Sashovi jejich máma roztomilé vyznání vloni na Den matek.

Témata: Děti, Slavní rodiče, Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodičovství, Mateřství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Instagram, Syn, Celebrity, Dospívání, Dcera, herečka, Sex, Sourozenci, Životní příběh, Inspirativní ženy, mateřská láska, Sociální sítě, Menstruace, Bolest, Hollywood, idol, Početí, Menstruační kalhotky na Heureka.cz