Maminka.czPředškolák

Parníkem s dětmi do ZOO!

redakce 23.  8.  2010
12. září můžete se svými dětmi vyrazit na výlet Parníkem do ZOO! Parník bude vyplouvat z Rašínova nábřeží, a připluje až do Troje. Pro děti jsou připraveny různé hry, atrakce a soutěže, a to jak v samotné ZOO na různých stanovištích, tak také na parnících. Celá akce zábavního, ale také edukativního charakteru je připravena k oslavám začátku školního roku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Děti budou mít šanci nejen si pohrát a přiučit se něčemu novému, ale dozví se i o možnostech, jak naložit se svým volným časem během celého školního roku.

„Akce parníkem do ZOO má za cíl ulehčit dětem vstup do školy po prázdninách, připravit pro ně zábavný a zároveň edukativní program. Naším cílem je tak zpříjemnit žákům a jejich rodičům začátek školního roku a nabídnout jim zájmové kroužky a akce, které jednotlivé domy dětí a mládeže připravují.

Parník z Rašínova nábřeží do Troje bude vyplouvat v 10:00 hodin, další v 11:00, a pro opozdilce ve 12:30 a ve 13:00 hodin. Loděnky budou k dostání v pražských domech dětí a mládeže. Pražská ZOO poskytuje organizátorům část prostor, kde budou rozestavěny stanoviště s hrami, poučnými sděleními a soutěžemi. Děti si také samozřejmě budou moci prohlédnout jak exotická tak domácí zvířata. Po úspěších v minulých letech letos proběhne již pátý ročník této akce.

Na parníku s Igráčkem a Juráškem

Při cestě do ZOO se budou moci děti i rodiče na parníku seznámit s novým Igráčkem nebo si sestavit dle své fantazie hračku ze stavebnice ROTO. Zároveň si budou moci plavbu zpříjemnit různými soutěžemi o zajímavé ceny nebo zkusit svou zručnost s hračkou jojo.

V ZOO

Veškeré soutěže a aktivity pro děti budou rozděleny do různých stanovišť v areálu ZOO. Děti se budou orientovat podle mapek určených pro tuto příležitost. Na každém ze stanišť obdrží soutěžící „penízky“. Jejich získané množství se bude odvíjet od podaného výkonu. Aktivity budou rozděleny na zábavné, vědomostní, pohybové či výtvarné. Jedno ze stanovišť bude určeno pro vyzvedávání výher za nasbírané penízky.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Zoo, Par, Pár, Parník, Pražská zoo