Maminka.czTěhotenství

Partner mě opustil v polovině těhotenství. Nevím, co bude dál

redakce 17.  9.  2016
Místo toho, aby se třiatřicetiletá Žaneta radovala z očekávaného miminka, musí řešit nečekanou ránu. Její partner ji opustil, když byla ve čtvrtém měsíci těhotenství. Přišla tak nejen o muže, kterého milovala, ale i o otce a živitele svého dítěte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rozchod přišel jako blesk z čistého nebe. Nicméně teď, s odstupem několika měsíců a těsně před porodem, musím přiznat, že kdybych nebyla tak poblázněná hormony a vnímala i jiné věci než nejprve snahu o miminko a pak i své těhotenství, musela bych si všimnout, že se něco děje.

S partnerem jsem žila skoro pět let a byla přesvědčená, že je všechno v nejlepším pořádku. Ale je pravdou, že poslední rok to bylo trochu složitější – a shodou okolností zhruba od chvíle, kdy jsme se dohodli, že se začneme snažit o dítě. Svatbu jsme ani jeden moc neřešili, oba máme rozvedené rodiče a sňatek pro nás nebyl nic zásadního, ale po dítěti jsem já osobně toužila už dlouho.

Petr na dítě nebyl připravený

Petr, můj partner, říkal, že on by klidně ještě počkal, ale že chápe, že já to mám jinak, a že koneckonců není důvod, proč by to nešlo. A tak jsem vysadila antikoncepci a pustili jsme se do toho. Jenže pak Petr měnil neplánovaně práci, zažíval docela velký stres a nějaké miminko ho moc nezajímalo. Spali jsme spolu sice stejně často jako předtím, ale občas mi přišlo, že je duchem úplně mimo.

Co mám dělat? Jsem těhotná, partnera jsem opustila, bydlím u rodičů

Zatímco já se při každém milování upínala na to, že teď to třeba vyjde, a chtěla si o tom i povídat, on se spíš tomu tématu vyhýbal a několikrát mi i řekl, že chápe, že já to řeším, ale on teď zkrátka ne a ať o tom pořád nemluvím. Byla jsem hloupá, že jsem tomu nepřikládala význam. Stejně jako tomu, že z práce chodí čím dál později, se mnou mluví pořád méně, najednou nenechává mobil volně na stole jako dřív.

Zkrátka, byla jsem tak zaslepená, že mi všechny varovné signály unikly. A to, že si našel jinou ženu, jsem se tak dozvěděla až o několik měsíců později. Jenže mezitím se konečně zadařilo a já otěhotněla.

Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Chování a vztahy, Vaše příběhy, partner, Pár, První chvíle, Naivita, Blbec, Samoživitelka, Par, Čisté nebe, Poslední rok, Velký stres, Sňatek, Pól