Maminka.czSlavné maminky

Pavlína Jágrová o těhotenství, porodu i strastech mateřství: Bojujeme se spánkem, náš Max je extrémně živé děťátko!

Dita Mrázková 7.  2.  2023
Influencerka a neteř našeho nejslavnějšího hokejisty je mámou už téměř rok. Syn Max je prý pěkný divoch, který se nezastaví. A to téměř ani v noci. Jak Pavlína zvládá nevyspání, proč se nebrání internetovým diskusím a v čem jí nejvíc pomáhá její partner Sebastian?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V našem posledním rozhovoru jste vzpomínala na těhotenství, konkrétně na první dva trimestry, které byly podle vašich slov hotové peklo. Tak se aktuálně zeptám na porod. Předčil vaše těhotenství?

První trimestr a nevolnosti byly něco strašného, to si stále živě pomatuju. Porod jsem bohužel neměla o moc lepší. Nebyl naštěstí příliš dlouhý, ale poslíčky jsem měla tři dny před ním. Rodila jsem bez epidurálu, který mi už nestihli dát, a upřímně – do té doby jsem si nedokázala představit, že něco může tak strašně moc bolet. Ta bolest mě fakt zaskočila. Bohužel nastaly nějaké další komplikace, takže celkově to nebyl vůbec příjemný zážitek...

Tak raději obraťme list. Také jste zmínila, že se budete coby máma řídit pouze svou intuicí. Vychází to zatím?

Snažím se. Podle mě každá máma zná své dítě nejlíp, takže jen ona dokáže říct, co je pro něj nejlepší. Samozřejmě občas dám i na rady okolí a čtu různé knihy, profily na Instagramu nebo weby.

VIDEO: PAVLÍNA JÁGROVÁ PROMLUVILA O MATEŘSTVÍ

Využila jste nějakých mateřských diskusí na síti?

Asi každá z nás někdy "googlila" příznaky nemoci, růst zoubků a podobné věci. I já se nejednou začetla do diskusí na podobná témata. A musím říct, že mi to kolikrát pomohlo překonat nějakou nejistotu nebo strach o Maxe. Všechno prožívám poprvé i s tím neznámem, se kterým se učím sama pracovat, a potřebuju se občas ujistit. Ať už u kamarádek nebo na internetu.

Maxíkovi bude zanedlouho rok. Co byste mu zatím napsala do jeho pomyslného životopisu? 

Max je extrémně živé děťátko, celý den se nezastaví. Takže neustále sleduju, co kde dělá. Je hodně zvídavý, nevydrží minutu na jednom místě. Chodíme s ním i na sportovní kurz pro malé děti. To ho hodně baví, dost se tam vyřádí. Je hodně svůj. Řekla bych, že typický Beran. 

Když má tolik energie, musí toho asi i hodně sníst.

Pořád ho plně kojím, nabízím mu samozřejmě i příkrmy, ale zatím se moc nerozpapal. Myslím, že v jídle přijde zlom, až přestanu kojit. 

Čím vás, kromě toho jídla, dokázal pořádně potrápit?

Téměř od jeho narození bojujeme se spánkem. Maxík mě prostě nenechá v klidu odpočinout. Noci máme někdy pěkně divoké. To mi dává celkem zabrat, bez spánku jsem totiž jako bez života.

Když potřebujete nabrat sílu, zapojíte tatínka?

Sebastian pomáhá od samotného začátku, hlavně s domácností, úklidem nebo vařením. Tím, že kojím, jsem na Maxíka víc sama, ale pokud to jde, tatínek se o něj taky postará a já se můžu dospat nebo si zajít na masáž.

Čím vás v roli táty překvapil?

Že dokáže zachovat chladnou hlavu i ve stresových situacích. A usměrnit mě, abych nepanikařila, když se něco děje. A celkově, že má se mnou i Maxem velkou trpělivost. Jsou dny, kdy jsem nevyspalá a nepříjemná a on musí zvládat moje nálady...

 

moje láska k módě se po narození maxe nevytratila, pořád se ráda oblékám, i když už praktičtěji...

 

A co strejda Jarda, tomu jste malého už svěřila?

My se teď bohužel nevidíme tolik jako dřív. Jarda má hodně práce s hokejem, novou značkou i firmami po svém tátovi, mém dědečkovi, který v listopadu zemřel. Ani já teď nemám moc času vídat se s kýmkoliv, ale do budoucna bude určitě ještě prostor, až bude Maxík větší a bude možné, aby ho někdo pohlídal.

Jak máte v plánu oslavit Maxovy 1. narozeniny, které bude mít na jaře?

Chtěla bych mu udělat menší oslavu pro nejbližší rodinu a pár kamarádek s dětmi ve stejném věku.

Vaší velkou vášní je móda. Je pro vás, coby mámu, pořád tak aktuální?

Moje láska k módě se nikam nevytratila, pořád se ráda hezky oblékám. I na svůj Instagram přidávám hlavně tento obsah.

Změnila jste po porodu styl oblékání?

Do určité míry ano, nosím teď praktičtější kousky. Pohodlí je pro mě teď na prvním místě před nějakými výstřelky. Ale i tak se dá oblékat stylově.

Máte nějakou módní praktickou vychytávku, kterou byste maminkám doporučila?

Napadají mě mušelínové kojicí šaty od začínající české designérky, která je prodává pod značkou Komio. Je to udržitelná, ekologická značka s nádherně minimalistickým designem. Já v těch šatech trávila doslova celé léto!

Témata: Těhotenství, Porod, Láska a vztahy, Mateřství, Slavné maminky, Životy slavných, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Instagram, Syn, Spánek, Celebrity, Sociální sítě, mateřská láska, Móda, internet, Těhotenská móda, Influencerka, neteř, modelka, Beran, Jaromír Jágr, Pavlína Jágrová, Sebastian, Max, Oblečení a móda na Heureka.cz