[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Brambory rozkrojte napůl, větší kousky pak na čtvrtky. Předvařte je v páře nebo ve vodě, stačí 5–7 minut. Mezitím si připravte vlastní kořenicí směs. Smíchejte mletou (uzenou) papriku, mletý nebo drcený kmín, sušený česnek, sušenou nebo granulovanou cibuli, oregano, čerstvě mletý pepř a špetku soli, případně ještě mletý koriandr. Aby byly brambory křupavé, přidejte ke směsi trochu dětské krupičky nebo instantní polenty. Z předvařených brambor nechte vypustit páru a dejte je vychladit. Připravte si zapékací misku s pečicím papírem. Vsypte sem brambory a vykoupejte je v hojnosti olivového oleje a vytvořené kořenicí směsi. Pokud spěcháte, pečte brambory na 200 °C asi 40 minut, nebo zvolte pomalejší verzi, což je 160 °C a 100 minut pečení. Nezapomeňte brambory finálně dosolit a promíchat.