[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Sladké podzimní hrušky jsou navíc skvělým zdrojem vitaminů A, B, C, kyseliny listové a v neposlední řadě vlákniny. Skvěle se hodí do koláčů, k přípravě kompotů, pyré nebo ovocné šťávy. Ta působí močopudně a příznivě ovlivňuje žaludeční potíže. Pokud tak máte zásobu hrušek, rozhodně se nebojte s nimi čarovat.
Suroviny:
Postup:
Troubu rozehřejte na 190 °C. Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte jádřinec. V rendlíku svařte za stálého míchání med, vodu, semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu asi 5 minut, získáte sirup. Do zapékací misky nebo na plech naskládejte očištěné hrušky a zalijte je medovým sirupem. Vložte do trouby a pečte, dokud nezezlátnou, bude to trvat 40–45 minut.
Nasekejte ořechy a nasucho je spolu se semínky opečte na rozpálené pánvi. Upečené hrušky podávejte přelité šťávou z pekáče. Na každou porci přidejte kopeček zakysané smetany a bohatě ji zasypte restovanými oříšky.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz