Maminka.czZdraví

Pečujete o svou pleť správně? Dopřejte jí maximální péči

Reklama 8.  4.  2022
Správná péče o pleť se mnohdy neskrývá ve výběru toho nejkvalitnějšího produktu, ale v různých dílčích činnostech. Může se jednat o pravidelné čištění pleti, návštěvy kosmetičky nebo dostatečný pitný režim. Co dalšího můžete pro svou pleť udělat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pitný režim

Ať chcete nebo ne, pitný režim je základ. Nezáleží na tom, jestli se to týká zdravého životního stylu obecně nebo péče o pleť. Voda má blahodárné účinky nejen na tělo, ale i na pokožku. Pravidelný, a především dostatečný pitný režim pomáhá pleť vyhlazovat a zvláčňovat, a to mnohdy lépe než samotné hydratační krémy. Popíjení vody navíc odplavuje z organismu škodlivé látky a bojuje proti projevům stárnutí pleti.

TIP: Pokud máte s pitným režimem potíže, zkuste do skleničky přidat kousky ovoce, jako například citron, limetku, nebo třeba jahody. Voda díky tomu bude mít svěží nádech i lehkou ovocnou příchuť.

Pravidelné čištění

Že pravidelné čištění je klíčem ke zdravější pleti, jste již nejspíše slyšeli od svého oblíbeného influencera. A je tomu skutečně tak. Pleť během dne čelí jedné zátěžové zkoušce za druhou. Sluneční paprsky, silný vítr, smog i klimatizace. Nehledě na vrstvu líčidel, kterou jste si ráno na obličej na nesla. Proto se nezapomeňte večer nejen důkladně odlíčit, ale také věnujte pozornost důkladnému čištění pleti. S tím vám pomůže například čistící gel, olej nebo mléko. Čištění pleti také provádějte ráno po probuzení a v obou případech aplikujte na závěr pečovací rutiny krém na obličej.

TIP: Trápí-li vás pupínky nebo aknózní pleť, vyčleňte si na péči o obličej speciální ručník. Ten obměňujte ideálně každý den. I taková drobnost může vaší pleti významně prospět.

Kosmetika a masáže

Do pravidelné péče o pleť by měly spadat i kosmetické ošetření a masáže. Pravidelná kosmetika prospívá nejen pokožce, ale také psychice. Jedná se totiž o velmi příjemný relax. Součástí kosmetiky bývá obličejová masáž, tu si však můžete dopřát také v pohodlí domova. Stačí si pořídit face roller nebo guasha kámen.

TIP: Pokud se rozhodnete pro domácí masáže s pomocí válečku či guasha kamene, nezapomeňte si také pořídit speciální obličejový olej. Ten masáž ještě zpříjemní, a navíc pokožce dodá extra porci vitamínů.

Témata: Zdraví, Reklama, Prezentace klienta, Zdraví na Heureka.cz