Maminka.czInstagram

GALERIE: Přáli si pro dceru sourozence a dočkali se paterčat! Jak žije rodina, kterou milují celé Spojené státy?

Simona Formánková 16.  1.  2022
Dovedete si představit, že jdete k lékaři na ultrazvuk o potvrzení těhotenství a on místo jednoho či dvou miminek napočítá do pěti? Tak přesně tohle zažili Adam a Danielle Busbyovi, na první pohled běžný americký pár. Dnes jsou i televizními celebritami, protože to, co oni, hned tak někdo nezažije!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Adam a Danielle vždy snili o velké rodině. Bohužel už s početím prvního potomka měli problémy. Danielle proto musela podstoupit umělé oplodnění. To bylo úspěšné a jim se tak v roce 2011 narodila dcerka Blayke

I přesto, že měli k prvnímu miminku dlouhou cestu, své touhy o velké rodině se nevzdali. Podstoupili další kola umělého oplodnění a vyplatilo se. Po několika měsících objevila Danielle pozitivní těhotenský test. Velký šok ale nastal ve chvíli, kdy jim lékaři na jednom z prvních ultrazvuků oznámili, že nečekají jedno miminko, ale rovnou pět. 

VIDEO: Podívejte se, jak první česká paterčata oslavila 3.narozeniny

I přes snahy lékařů přesvědčit je, aby promysleli možnost redukce počtu plodů, si Adam s Danielle stáli za tím, že to zvládnou. 8. dubna 2015 se jim narodila paterčata. Celý příběh je o to zajímavější, že se jedná o jediná výhradně dívčí paterčata. Ava Lane, Olivia Marie, Hazel Grace, Parker Kate a Riley Paige se narodily v 28. týdnu pomocí císařského řezu. Samotní lékaři byli překvapeni, v jaké skvělé kondici miminka jsou. Kromě klasických problémů spojených s porody vícerčat nevykazovala žádná viditelná zdravotní rizika.

Celá rodina se tak dostala do hledáčku mnoha novinářů a zvědavců. Televizní stanice TLC se dokonce rozhodla začít s nimi točit reality show pod názvem Obklopeni dcerami (OutDaughtered). Díky tomu zná Busbyovy téměř celý svět a ve Spojených státech jsou celebritami.

Pro Adama a Danielle začal po narození holčiček pořádný kolotoč. Probdělé noci, vyčerpání a nekonečný pláč byly jejich každodenní chléb a oba si jistě nejednou sáhli na dno svých sil. U Adama si ovšem tento fakt vybral svoji daň. Objevily se u něho poporodní deprese. A přestože je tento problém vnímán spíš jako čistě ženský, nebál se o tom promluvit nahlas. V konzervativní americké společnosti tím vzbudil velký poprask. 

Holčičky v září loňského roku začaly navštěvovat základní školu a zanedlouho oslaví své sedmé narozeniny. Busbyovi tak mají krušné začátky s nejmenšími dětmi za sebou a určitě zaslouží velký obdiv.

Maminka paterčat: Sama nemám šanci tolik dětí zvládnout
10 omylů o umělém oplodnění, kterým lidé věří: Stojí to majlant a budu mít dvojčata
Témata: Galerie, Rodina, Mateřství, Slavné maminky, Miminko, Rodičovství, Instagram, slavné děti, Sourozenci, Sociální sítě, Poporodní deprese, paterčata, Reality show, páteř, Riley, Grace, Celebrity, Holka, USA, Krk, Doc, Hazel, TLC, Konzerva, Danielle