Maminka.czPříběhy

Pětinásobná máma zhubla 57 kilo. Co ji nakoplo ke změně?

31.  1.  2021
Hrozilo jí, že nedokáže zhubnout bez chirurgického zmenšení žaludku, ale Michelle to dokázala. Za něco přes rok shodila více než půl metráku. Teď si musí dát pozor na jojo efekt.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pětinásobné mamince z Británie se postupně povedlo zhubnout padesát sedm kilo. 

S obezitou bojovala po své pátém porodu a jen se to zhoršovalo, protože měla pocit, že lepší už to nebude, a i proto neustále jedla fast food. Ke kilům navíc se přidaly různé zdravotní problémy a lékaři jí jako možné řešení předestřeli zmenšení žaludku. 

Michelle se nicméně rozhodla zhubnout po staru a během jediného roku to dokázala. Tak ji vyděsil její lékař, když jí popsal poněkud chmurnou budoucnost s desítkami kil navíc. 

Nechte si rady! Okolí jí říká, že má po porodu shodit. Syna však adoptovala

Nejdřív ze všeho sekla s rychlým občerstvením. To samo o sobě stačilo k tomu, aby shodila skoro třicet kilo. Změnila totiž veškeré své stravovací návyky. Předtím – po pátém porodu – přestala snídat a začínala až obědem u McDonalda nebo v podobných podnicích, nechyběly sladké nápoje. 

A pak už to jelo, brambůrky k svačině, tu a tam kousek pizzy, pak zase něco sladkého. V nejdrsnějším období dokázala Michelle ze Sunderlandu spořádat kolem patnácti tisíc kilojoulů denně, což je dvojnásobek doporučené denní dávky pro ženu, která se k tomu zároveň dost hýbe. 

A Michelle se nehýbala, vlastně už jí to ani moc nešlo. 

Strie a povolené bříško k mateřství patří: Tělo s příběhem se to nebojí ukázat

Těžko se jí chodilo a postupně se přidávaly další zdravotní potíže. Občas nemohla popadnout dech a vyděsilo jí, když ztrácela cit v rukou. Její praktický lékař jí v srpnu 2017 jednoznačně doporučil operativní zmenšení žaludku. Michelle ale na operaci nechtěla. 

Pět kilo za první týden

Rozhodla se, že změní životní styl. Místo fast foodu přešla na ovoce a zeleninu a také začala cvičit třikrát týdně a běhat. Zapojila se do programu Slimming World, aby se mohla spolehnout na odborný dohled – a už během prvního týdne zhubla skoro pět kilo. 

To je na druhou stranu příliš rychlé hubnutí, před jakým většina odborníků varuje – doporučené tempo je nejvýše jedno kilo týdně, tedy pět kilo za měsíc. Michelle ze začátku hubla rychleji, protože ubrala na svém hrůzném jídelníčku. 

Během následujícího roku se tempo shazování váhy zpomalilo, ale stále šlo nečekaně skvěle. Mimo jiné i díky tomu, že tahle pětinásobná máma předtím hubnout v podstatě nikdy nezkoušela. 

Za rok shodila pětatřicet kilo, nakonec to bylo minus padesát sedm kilo – dneska nosí velikost 12.  

VIDEO: Co jíst a co ne, jak udržitelně zhubnout? Podívejte se na video, jak na to. 

Michelle Fenton samozřejmě není jediná máma, která po porodu dokázala zhubnout. Podobný příběh za sebou má třeba čtyřicátnice Katy Toft, která rovněž podlehla fast foodu a po porodu čtvrtého dítěte přibrala desítky kil během jediného roku. Malé Alici byl skoro rok a její matka nadále nosila své největší těhotenské oblečení. 

Pak se ale rozhodla, že zhubne do své svatby, a dokázala to. Drasticky snížila denní energetický příjem – ze zhruba 12 až 14 tisíc kilojoulů na 800, což je mimochodem asi tak nejméně, co by člověk měl jíst, aby mu na druhou stranu nechyběly důležité živiny. 

V říjnu 2020 na své svatbě doslova zářila v šatech velikosti 12, zatímco ještě pár měsíců před tím nosila velikost 22.

Dojemné, syrové, lidské. Nahlédněte do největší galerie porodních fotek!
S dětmi nás baví svět! Tyto fotografie vás přesvědčí, že rodičovství je nevyzpytatelná disciplína
Témata: Porod, Příběhy, Zajímavosti, Hubnutí, Jak zhubnout, Tělo s příběhem, Mama, Kalorie, Katy, OUT, Michell, Pár měsíců, Sunderland, Kilo, Fast food, Lékař, Žaludek, McDonald, Máma, Velká Británie, Michelle, Alica