[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
4 skleničky, příprava: 10 minut
250 g čerstvého rybízu200 ml kokosového mléka2 lžíce krupicového cukru700 ml sody
Vezměte asi polovinu rybízu bez větviček a rozmačkejte jej, abyste dostali čerstvou šťávu. Kokosové mléko, cukr a sodovku promíchejte. Přidejte rozmačkaný i celý rybíz a opět promíchejte. Nakonec můžete ozdobit větvičkou rybízu. Drink podávejte dobře vychlazený s ledem.
4 skleničky příprava: 30 minut
1 svazek čerstvé máty2 sáčky zeleného čaje2 lžíce krupicového cukru2 limetky nakrájené na plátky
V hrnci nebo v rychlovarné konvici přiveďte k varu 800 ml vody. Stranou si odložte menší svazeček máty. Zalijte sáčky zeleného čaje a zbytek čerstvé máty vodou a nechte odstát asi 5–7 minut. Přidejte cukr a promíchejte. Připravený čaj nechte vychladnout. Před servírováním přidejte na plátky nakrájené limetky, lístky čerstvé máty a led.
6 skleniček příprava: 15 minut
2 pomeranče, nakrájené na tenké plátky2 citrony, nakrájené na tenké plátky2 limetky, nakrájené na tenké plátky1 kiwi, oloupané a nakrájené60 ml citronové šťávy2 lžíce limetkové šťávy80 g krupicového cukru120 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru240 ml bílého rumu80 ml kokosového rumu500 ml pomerančového džusu250 ml sody
Pomeranče, citrony, limetky, kiwi, šťávy a cukr dejte do velké mísy. Na ovoce nalijte Cointreau, bílý rum, kokosový rum a pomerančový džus. Lehce promíchejte, aby se cukr rozpustil. Nechte odležet v ledničce alespoň dvě hodiny. Před podáváním do sangrie přidejte vychlazenou sodu. Podávejte s ledem, v každé skleničce by mělo být také několik kousků ovoce.
Náš tip: Sangrii můžete připravit z kteréhokoli vašeho oblíbeného ovoce, skvělá je třeba s vodním či cukrovým melounem.
1/2 šálku krupicového cukru750 ml sektu1 1/2 šálku bílého rumu300 g čerstvých jahod2 menší manga1 limetka saturejka
V menším hrnci přiveďte k varu 1/2 šálku vody a cukr a pokračujte ve vaření, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup nechte vychladnout. Smíchejte sekt, rum, nakrájené jahody, mango a limetku, saturejku a dvě hrsti ledu. Přidejte připravený vychlazený sirup a promíchejte. Podávejte v zachlazených skleničkách.
Náš tip:Saturejku můžete nahradit oblíbenou mátou nebo zkuste třeba bazalku.
Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013