Maminka.czZdraví

Plastika vaginy může vyřešit zdravotní problémy i pomoci k jejímu mladšímu vzhledu

Michaela Čentešová 3.  7.  2017
Porod přináší mnoho radostí z miminka, ale také starostí s naším tělem. Špatně zhojené jizvy, deformace intimních partií, necitlivost nebo inkontinence. To všechno vás může po porodu trápit a s tím vším může pomoci vaginální plastika.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Něco je jinak

Jsou ženy, které se po porodu vrátí tam dole do formy jako mávnutím kouzelného proutku, jiné si dopomohou speciálním cvičením, ale pak jsou ženy, u nichž problémy přetrvávají, pohlavní styk a intimnosti se pro ně stávají doslova utrpením.

Některé tyto pocity překonávají, což nejde do nekonečna, jiné se sexu vyhýbají úplně. A to způsobí to, že jejich sebevědomí spadne na bod mrazu a časem se dostaví i partnerské problémy.  

Nástřih hráze neboli epiziotomie - pro a proti, která přináší

„S manželem jsme měli velmi bohatý sexuální život a to až do porodu. Šestinedělí jsme vydrželi jen tak tak a pak nastalo zklamání. Necítila jsem totiž vůbec nic. I manžel si všiml, že jsem tam dole nějaká volnější. Připisovala jsem to tomu, že je ještě brzy po porodu, ale když se to nelepšilo a mě i manžela přestal společný sex bavit, začala jsem to považovat za velký problém, který bych měla řešit nejen z gynekologem, ale i s dalším odborníkem,“ říká maminka Janka.

Říkáte si, že to se stává jen ženám po komplikovaném porodu? I relativně bezproblémový porod nadělá nemalou paseku.

Témata: Zdraví, Porod, Časopis Maminka, Jen pro maminku, pomoc, Pánevní dno, Plastický chirurg, Dopomoc, Plášť, Zpevnění, Zdravotní problém, Partnerský problém, Intimní problém, Sexuální styk, Močová trubice, Stresová inkontinence, Celková narkóza, Bezproblémový porod, Zdravotní pojišťovna, Stydký pysk, Protržení, Problém, Úplné zahojení, Speciální cvik, Celková anestezie, Zdraví na Heureka.cz