Maminka.czPrezentace klienta

Pleť v zimě trpí! Víte, jak o ni správně pečovat?

Reklama 13.  12.  2022
Mráz, studený vítr, sníh, smog, nízká vlhkost vzduchu, přetopené místnosti. To vše představuje zatěžkávací zkoušku pro naši pleť. Ta během zimy produkuje méně mazu, je více citlivá a dehydratovaná. Zatočte s nezdravě vypadající pokožkou díky našim tipům.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hydratovat, hydratovat, hydratovat!

V zimě je naše pleť vlivem počasí a nízké vlhkosti vzduchu velmi napjatá a podrážděná. Proto je důležité dopřát ji potřebnou hydrataci. Na trhu existují nejrůznější hydratační krémy. V poslední době jsou však trendem přírodní rostlinné oleje a séra. Pro suchou a citlivou pokožku jsou vhodnější přípravky na bázi oleje.

Klepněte pro větší obrázek

Lékárníci doporučují PLANTHÉ Moringový olej, který pleť intenzivně hydratuje. Ženy s mastnou pokožkou by měly v zimě sáhnout po přípravcích s lehčí konzistencí. Vyzkoušet mohou např. PLANTHÉ Hyaluronové sérum, které díky jedinečné kombinaci látek efektivně hydratuje pleť, chrání ji před vnějšími vlivy a dodává pokožce svěží a mladistvý vzhled.

Klepněte pro větší obrázek

Pleť jako sušenka?

Během chladného počasí dochází ke snižování činnosti metabolizmu kůže, která tak produkuje méně kožního mazu. To má za následek vysušenou a popraskanou pleť. Po příchodu z venku do vytopené místnosti dochází k překrvení pleti a jejímu následnému olupování. Pokud máte velmi citlivou a vysušenou pleť, je určitě lepší volit přípravky na bázi oleje, které na pokožce vytvoří ochranný film a zabrání tak vniknutí mrazu.

Klepněte pro větší obrázek

V lékárnách je k dostání PLANTHÉ Olej na suchou a citlivou pleť, který pokožku dokonale promastí, zvláční a zklidní. Může za to kombinace ostropestřecového, hroznového a meruňkového oleje.

Důležitá výživa a regenerace

Pleť v zimě potřebuje pořádnou dávku vitamínů a antioxidantů, které ji chrání před nepříjemnými vnějšími vlivy. Skvělým pomocníkem je arganový olej, který je zdrojem nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, vitaminů, izoflavonů a dalších látek.

Klepněte pro větší obrázek

Vyzkoušejte PLANTHÉ Arganový olej, který obsahuje unikátní kombinaci arganového oleje s extrakty z granátového jablka a rozmarýnu lékařského. Díky obsahu přírodních účinných látek poskytne Arganový olej vaší pleti potřebnou výživu a regeneraci a zanechá ji sametově hebkou.

Dejte stopku vráskám

Náhlé teplotní změny, které nastávají při přesunech ze zimy do tepla, pokožku značně vyčerpávají. Dochází tím k jejímu stárnutí a ztrátě elasticity. To má za následek vznik vrásek a popraskaných žilek v obličeji.

Klepněte pro větší obrázek

Proto sáhněte po PLANTHÉ Retinol séru, které díky svému složení stimuluje přirozenou obnovu kožních buněk a syntézu kolagenu, viditelně tak redukuje vrásky a pigmentové skvrny a působí proti jejich dalšímu vzniku.

Pozor na zrádné sluníčko

Slunce může naši pokožku ovlivňovat i v zimě, protože 80 % UVA i UVB záření pronikne i skrze mraky. Zejména v horských oblastech dokáže sluníčko pleť pořádně spálit. Nezapomínejte tak pod make-up nanášet krém s ochranným faktorem, alespoň 15 (na horách volte vyšší faktor).

Klepněte pro větší obrázek

Pokud se v zimě přece jen spálíte, použijte PLANTHÉ Meruňkový olej, který podrážděnou pleť zklidňuje a regeneruje. Díky obsahu karotenoidů se totiž skvěle hodí k ošetření pokožky po opalování.

Témata: Zdraví, Reklama, Prezentace klienta, Zdraví na Heureka.cz