Ploché bříško a větší, krásně pevná prsa. Mladá maminka Jana má zpět své sebevědomí

Reklama 26.  9.  2016
Chtěla být opět krásná pro svého muže a přestat se stydět za svou nahotu. Porodem a kojením se Janě (34) zmenšila prsa a naopak zůstalo trochu větší bříško. Nakonec se odhodlala svěřit do rukou plastického chirurga a dnes je za své rozhodnutí nesmírně šťastná.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Přestože se mi po porodu podařilo celkem rychle dostat na svou původní váhu, moje tělo už nevypadalo stejně jako dřív. Původní pevnost a tvar byly prostě ty tam. Hodně mě trápilo, jak moje prsa vypadají, a kromě toho se mi nelíbilo ani moje vypouklé bříško. Snažila jsem se cvičit, ale připadalo mi, že ani posilování mi nepomáhá. Přála jsem si mít břicho opět ploché a prsa hezky vytvarovaná, abych byla pro svého manžela znovu tou atraktivní a sebevědomou ženou, do které se kdysi zamiloval. Styděla jsem se nahá před ním a styděla jsem se vlastně i sama před sebou,“ vysvětluje na úvod sympatická maminka Jana.

Čas na změnu a splnění snu

Jana svou proměnu podstoupila na pražské klinice MEDICOM Clinic, jedné z poboček sítě klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie. Jejím operatérem se stal MUDr. Pavel Horyna. „Paní Jana u nás podstoupila augmentaci poprsí a liposukci břicha laserovou metodou SlimLipo. Při konzultaci jsme se domluvili na zvětšení prsů s implantáty značky Polytech o velikosti 360 ml a na způsobu jejich vložení podprsní rýhou. Implantáty jsem uložil částečně pod velký prsní sval,“ říká plastický chirurg.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na velikosti implantátů se plastický chirurg a mladá maminka okamžitě shodli. Zvolili ji tak, aby výsledek působil co nejpřirozeněji. Lékař ale nejprve provedl laserovou liposukci podbřišku. „Laserovou liposukci SlimLipo jsem zvolil z důvodu, že dokáže zacílit výhradně na tukovou tkáň a po zákroku okamžitě zpevní pokožku. Je vůči tělu šetrná a v porovnání s klasickou tumescentní metodou proto nabízí i podstatně kratší dobu rekonvalescence. Při liposukci jsem z břicha odsál kolem 400 ml tukové tkáně,“ uvádí MUDr. Pavel Horyna.

Klepněte pro větší obrázek

 

Paní Jana však v rámci jednoho operačního výkonu podstoupila i zvětšení prsou pomocí implantátů, proto bezprostředně po liposukci následovala právě augmentace poprsí. Kvůli provedení dvou různých zákroků v jednom operačním výkonu se operace konala v celkové anestezii (narkóze). Kdyby ale Jana zvolila jen liposukci břicha, stačila by anestezie lokální, po které ani není nutná hospitalizace na klinice. „Laserová liposukce břicha a augmentace poprsí trvala celkem asi dvě hodiny. Hojení paní Jany probíhalo bez komplikací,“ dodává operatér.

Díky rodině se doba hojení snadno zvládla

A jak prožívala rekonvalescenci samotná maminka Jana? „Po operaci jsem si na klinice poležela den, pak mě pustili domů. První dny po operaci jsem byla sice bolavá, ale díky lékům se to dalo dobře zvládnout. S každým dalším dnem mi navíc bylo líp. Nemohla jsem se dočkat, až z břicha sundám kompresní prádlo, z prsou odhodím elastickou podprsenku a konečně si začnu užívat toho krásného výsledku,“ vypráví Jana.

Klepněte pro větší obrázek

Pro Janu prý bylo v období hojení ze všeho nejhorší, že si několik prvních dní po operaci nemohla pochovat svou dcerku. Po operaci prsů by totiž ženy neměly během prvních týdnů zvedat ruce. „Naštěstí to ale uteklo jako voda a manžel s babičkou mě v péči o malou výborně zastali. Tímto bych jim chtěla ještě jednou moc poděkovat! Bez nich bych to určitě tak dobře nezvládla.“

A jak je Jana spokojená s výsledkem operace? „Je to jedním slovem nádhera! Nebudu vůbec přehánět, když vám řeknu, že se teď ve svém těle cítím přímo báječně!“

Pusťte si také video s proměnou paní Jany!