Maminka.czSlavné maminky

Plus size modelka Ashley Graham otevřeně o tom, proč přestala kojit svá pětiměsíční dvojčata: Za umělé mléko se nestydím!

Dita Mrázková 7.  3.  2023
Tahle trojnásobná máma je zářným příkladem toho, že i celebrita může bojovat s nevyspáním, povislými prsy po porodu a dalšími mateřskými neduhy. Pro Ashley není nic tabu! Před pár dny se svěřila, že své syny přestala kojit. Proč? A co vzkazuje ženám, kterým okolí neustále předhazuje, jak být dokonalá matka?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Poté, co se stala úplně první plus size modelkou, která se objevila na obálce časopisu Sports Illustrated, si dala za úkol šířit poselství pozitivního přístupu k vlastnímu tělu. Na síti nemá žádný problém ukázat i ty stinné stránky mateřství, ne jen "nastajlovanou" fotografii s dokonalým make-upem a spokojeně dřímajícím miminkem v náručí.  

První dítě, syn Isaac, se Ashley narodilo v roce 2020, dvojčata Roman a Malachi loni v říjnu. Trojnásobná maminka je tak momentálně v pořádném zápřahu, přesto si dokáže udělat legraci sama ze sebe a hrdě ukázat své porodem poznamenané tělo.

VIDEO: MAMINKA V PORODNICI: BONUS NEMOCNICE HOŘOVICE - POTÍŽE U KOJENÍ

V nedávném rozhovoru otevřeně promluvila o všech důsledcích těhotenství, kterými si prochází každá žena. Ale moc se o nich nemluví. "To, jak se vaše tělo mění, když jste těhotná, následné strie na břichu a prsou, povislá kůže, problémy s kojením... To nejsou věci, kterými bychom se my, mámy, chlubily," řekla Ashley.

A právě kojení je pro ni momentálně tématem číslo jedna. "Lidé v okolí vám pořád říkají, jak správně máte své dítě krmit, to mě tak rozčiluje! U prvního dítěte jsem si říkala: Já můžu kojit, paráda! Když se narodila dvojčata, měla jsem problém. Nefungovalo to. Tak jsem si jednoduše řekla: Tohle dělat nebudu. Nakrmit obě dvě děti je velká práce. Takže jsem přestala kojit, když jim bylo pět měsíců, a dávala jsem jim to nejlepší umělé mléko. Vůbec se za to nestydím. A kluci jsou tak silní a šťastní!"

Klepněte pro větší obrázek

Modelka se totiž domnívá, že je na každé mamince, aby se rozhodla mezi umělým mlékem a kojením na základě svých osobních zkušeností, nikoliv názorů jiných. Ten svůj podpořila slovy: "Nemyslím si, že musíme ostatním říkat, jak své děti krmíme. Je to jen naše věc!"

A jaká další slova zazněla na téma fyzických změn po porodu? "Dítě vyjde ven a najednou jste úplně vyčerpaná, vypadají vám vlasy, máte akné a potýkáte se s dalšími a dalšími změnami."

Klepněte pro větší obrázek

Svou upřímnost ale vysvětlila tak, že si rozhodně nestěžuje, že se stala matkou. Nechce, aby její slova vyzněla jako stěžování si. "Ráda se prezentuji jako někdo, kdo je sám se sebou spokojený. Ale mé sebevědomí dostalo ránu a prošla jsem si cestou k jeho znovunalezení. Teď jsem v pohodě a nechci nikdy lhát."

Klepněte pro větší obrázek

Za svou upřímnost sklidila Ashley velkou chválu jak ze strany odborníků, tak i z řad široké veřejnosti. Pro spoustu čerstvých maminek jsou její slova doslova mantrou, právě i kvůli tomu, že i tak známá celebrita se potýká se stejnými problémy jako ony. A to se počítá...

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavné maminky, Kojení, Mateřství, Rodina, Životy slavných, Po porodu, Instagram, Celebrity, Dvojčata, Sourozenci, mateřská láska, Tělo, kůže, umělé, modelka, Roman, Strie, mateřské mléko, Ashley Graham, Sports Illustrated, Size, Dvojče