Maminka.czČasopis Maminka

Po čem ženy touží?

redakce 6.  5.  2009
Po čem ženy touží?
Na tuto zapeklitou otázku neexistuje asi žádný všeobecný recept nebo návod. Žena je stvoření komplikované a porozumět jí je někdy hodně tvrdý oříšek…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na tuto zapeklitou otázku neexistuje asi žádný všeobecný recept nebo návod. Žena je stvoření komplikované a porozumět jí je někdy hodně tvrdý oříšek…

O odlišnostech mužské a ženské psychiky už byly popsány stohy papíru. Je sice moc hezké, že „muži jsou z Marsu a ženy z Venuše“, že muž byl tradičně lovec a žena ochránkyní tepla rodinného krbu. Když však nedovedete převést tyto teoretické znalosti do života, pak vám moc platné nebudou.

Stručně řečeno, mužské a ženské priority se jaksi míjejí. Slovy klasika: Manželství s dobrou ženou je jako přístav v bouři. Manželství se špatnou ženou je jako bouře v přístavu. Jak zakotvíte vy, záleží však pouze na vás… Inspirovat se můžete lehce zapamatovatelným návodem pro muže, kteří chtějí svým ženám skutečně porozumět:

POPO– posedět a popovídat. Ženy milují, když jim dokážete nejen naslouchat, ale i rozebírat s nimi jakoukoli maličkost, byť sebedrobnější. Ukážete jí tak, že vás opravdu zajímá nejen ona, ale veškeré její pocity či problémy.

DUPO – duševní porozumění. Žena chce zkrátka své pocity sdílet. Pokud si stýská, pak očekává od muže především pochopení. Nesnažte se přesvědčovat ji, že nemá proč být smutná nebo že snad je nad čím se radovat. Přijměte prostý fakt, že ona ty své důvody má. Zkrátka jen buďte tady a teď. S ní…

VYCE – vyjadřovat lásku celým životem. Pro ženu je významné, že to, co činíte, činíte právě proto (ne-li především), že ji máte rádi. Pokud ano, rozhodně to neskrývejte, pokud ne, pak se alespoň zamyslete nad tím, zda by se v onom počínání nedal přece jen nalézt malý kousíček láskyplnosti.

VYPO – vycítit, co žena potřebuje. Nikdo z nás neumí číst myšlenky. Je však velmi jednoduché poučit se ze zkušeností.

Pokud už víte, co vaší partnerce vyhovuje a co jí naopak vadí, těžte z prvního a vyhýbejte se druhému. Uvidíte, jak to překvapitě a spolehlivě zafunguje – budete mít dobrý pocit a partnerka ocení vaši empatii a zájem.

Témata: Časopis Maminka, Jen pro tatínka, Prostý fakt, Tvrdý oříšek, Zen