Maminka.czSlavní tatínci

Po narození syna se můj obdiv k Táně prohloubil, říká Vojtěch Dyk

11.  10.  2019
Být vzorem, ukazovat cestu, být pevný jako skála, o kterou se dá opřít, ale zároveň vláčný jako deka z bavlny, když někdo z rodiny potřebuje, takový by podle herce a zpěváka Vojty Dyka měl být muž a otec.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Proměnilo se nějak vaše vidění ženy, když se po vašem boku stala matkou?

Moje vidění ženy se neproměnilo, jelikož jsem svou ženu už potkal jako matku… zkušenou, spravedlivou a pravdivou, spíše se po narození našeho společného dítka prohloubil můj obdiv k ní, tak bych to nazval… být dobrou ženou neznamená ještě být dobrou matkou, ale musím říct, že ta to má v sobě… obojí.

Optikou dítěte není na světě většího člověka než otce. Vyrostl jste otcovstvím?

Optikou dítěte není na světě většího člověka než toho, který se k němu jako otec chová. Ne vždy to musí být zrovna otec… A jestli jsem vyrostl? Ano, díky svým dětem určitě, ale možná bych řekl, že díky dětem obecně. Pro mě je tahle fáze lidství inspirací ve všem, co dělám, jak tvořím, jak spím, zkrátka dítě je zdroj růstu a mělo by být snad pro všechny, nejen pro otce.

Tatiana Vilhelmová: Nenapadlo mě, jak bude Vojta v mém životě důležitý


Jak z pozice muže nejvíc přispět rodinnému štěstí?

Jak přispět? Snad být vzorem? Snad ukazovat cestu? Snad být pevný jako skála, o kterou se dá opřít? Snad být vláčný jako deka z bavlny, když někdo z rodiny potřebuje? Snad si plnit sny, aby se mindráky hojily? Snad být spravedlivý, pravdomluvný, přísný, být často s úsměvem ve tváři? Snad snést modré z nebe ženě? A pro děti to bleděmodré? Snad se nebát jít na fotbal a dát si pivo s přáteli? Snad si uvědomit, že i my muži máme srdce a že když ho necháme celé s rodinou, tak můžeme přinést štěstí i sobě…

Anketu mezi známými otci udělal stínový šéfredaktor tatínkovské Maminky Tomáš Klus

Nevěru bych Tamaře odpustil, ale to říkám teď, svěřil se Tomáš Klus
 
Témata: Slavní rodiče, Rozhovor, Slavní tatínci, Syn, Otec, Fejeton otce, Narození syna, Bavlna, Vojtěch Dyk, Táňa, Obdiv, Děti, Maminka, Skála, Tatiana Vilhelmová, Deka, Tomáš, Narození, Klus, Tatiana