Maminka.czRetro

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Dita Mrázková 23.  12.  2022
Bezpečí a pohodlí za každou cenu. V tomto módu vychováváme své děti a běda všem nástrahám světa. To by se děti i rodiče z počátku minulého století asi pěkně divili. Tehdy se dal totiž takový kojenec klidně poslat poštou. A to není všechno. Tyto fotografie ve vás vzbudí snad úplně všechny možné pocity...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V minulosti neexistovala žádná on-line fóra, do kterých by se mohli nezkušení rodičové jedním kliknutím připojit, aby si přečetli zkušenosti jiných rodičů. Tipy a informace, které ještě naše maminky, naši tatínkové a prarodiče dostávali, byly víc než kusé.

Devadesátá léta předminulého století byla divoká, co se týče absurdních výmyslů, ale nakonec posloužila jinému účelu – ukázala vynálezcům, jakých prvků se mají v budoucnu vyvarovat.

VIDEO: RETRO KOČÁRKY, KTERÉ VÁS PŘEKVAPÍ

Tohle jsou optikou dnešní doby asi ty úplně nejabsurdnější...

V roce 1921 poskytla rakouská nemocnice dětem postýlku nad radiátorem, aby jim bylo teplo.

Klepněte pro větší obrázek

Kojenci mohli být přepravováni přes celou zemi jako balíček. Dostali razítko na oblečení a pošťák je doručil příbuzným nebo na jiná místa určení. Tímto dost šíleným procesem prošly nejméně dvě děti...

Klepněte pro větší obrázek

V roce 1937 vynalezl Jack Milford, člen hokejového týmu, zařízení na přenášení dítěte, aby se mohl připojit ke své ženě na kluzišti.

Klepněte pro větší obrázek

Závěsný box pro děti, původně nazývaný "zdravá klec", se stal populárním ve 30. letech 20. století, aby poskytl dětem žijícím v přelidněných městech čerstvý vzduch a sluneční svit. Za nás po dětských poštovních "balíčcích" asi největší bizarnost.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Dítko ze 40. let 20. století si užívá sezení na drátěné dětské autosedačce primitivní konstrukce bez bezpečnostního pásu na předním sedadle auta bez střechy. Dnes věc nemyslitelná...

Klepněte pro větší obrázek

Dětská postýlka Sky-Cot, vynalezená v roce 1954, se připevňovala k zavazadlovému nosiči v letadle a usnadňovala rodičům na cestách přepravu jejich malých dětí.

Klepněte pro větší obrázek

60. léta minulého století a panoramatický výjezd lanovkou. Hlavní jistič? Máma!

Klepněte pro větší obrázek

V šedesátkách bylo běžné jezdit s dítětem v kočárku bez pásů.

Klepněte pro větší obrázek

I když je cucání palce u kojenců naprosto normální, může mít dlouhodobé cucání palce negativní vliv na zdraví dítěte. Z tohoto důvodu byl vynalezen chránič palce vyrobený z kovového drátu, díky kterému jsme rádi, že je nyní minulostí.

Klepněte pro větší obrázek

Tak co, milí rodiče, ještě pořád jste vůči svým dětem a jejich ochraně tolik úzkostní?

Témata: Galerie, Rodina, Kojenec, Péče o dítě a jeho výchova, Rodičovství, Výchova, Dětství, Fotografie, Rodiče, Prarodiče, Retro, Poradna pro rodiče a děti, Cestování, Bezpečnost dítěte, prababička, kočárky, šok, 20. století, DÚK, Pohodlí, Šedesátka, Děti, Století, Svit, Nástraha