Maminka.czRecepty

Poctivý domácí jogurt snadno a rychle

redakce 20.  3.  2024
Přestože jsou obchody s potravinami plné jogurtů různých značek a rozmanitých chutí, nic se nevyrovná tomu domácímu. Nejenže máte jistotu, že je opravdu poctivý, ale navíc si jeho příchuť můžete zvolit opravdu podle svého. Jeho příprava je více než snadná.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Připravit si doma vlastní jogurt – to zní možná poněkud složitě. Ano, existují i speciální jogurtovače, které vám s přípravou mohou pomoct, ale rozhodně to není nutné. Máme pro vás recept, ve kterém si vystačíte s obyčejným hrncem a dvěma ingrediencemi. 

Suroviny:

  • 1 l mléka s označením UHT (vyznačeno na krabici trvanlivého mléka)
  • 1 lžíce bílého jogurtu oblíbené značky

Postup:

Mléko zahřejte na 40 až 42 °C, rozmíchejte v něm důkladně lžíci jogurtu a rozdělte do vysterilizovaných skleniček. Dobře je uzavřete, na 4 hodiny je vložte do trouby vyhřáté na 40 °C.

Tato teplota bakteriím mléčného kvašení svědčí nejlépe, nejrychleji se při ní rozmnožují a jsou nejaktivnější. Odložíte-li skleničky s jogurtem například na topení nebo do peřin, kde je teplota nižší, fermentace potrvá déle.

Tento recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Chuť, Potraviny, jogurt, suroviny, Mléko, Jednoduchý krok, Značka, Recept, Příprava, Příchuť, Obchod, Potraviny na Heureka.cz