[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Připravit si doma vlastní jogurt – to zní možná poněkud složitě. Ano, existují i speciální jogurtovače, které vám s přípravou mohou pomoct, ale rozhodně to není nutné. Máme pro vás recept, ve kterém si vystačíte s obyčejným hrncem a dvěma ingrediencemi.
Suroviny:
Postup:
Mléko zahřejte na 40 až 42 °C, rozmíchejte v něm důkladně lžíci jogurtu a rozdělte do vysterilizovaných skleniček. Dobře je uzavřete, na 4 hodiny je vložte do trouby vyhřáté na 40 °C.
Tato teplota bakteriím mléčného kvašení svědčí nejlépe, nejrychleji se při ní rozmnožují a jsou nejaktivnější. Odložíte-li skleničky s jogurtem například na topení nebo do peřin, kde je teplota nižší, fermentace potrvá déle.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz