Maminka.czKojení

PODCAST: Kojit dítě v bance? Je to normální, říká laktační poradkyně

redakce 20.  1.  2021
„Postupně k nám zřejmě ze Spojených států přišel zvláštní trend, ostré a kritické názory o nutnosti zakrývat se nebo i schovávat při kojení,” hodnotí změnu pohledu na kojení laktační poradkyně Kristina Zemánková v novém podcastu, kde si o kojení povídala s Terezou Víchovou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tematice kojení se věnuje více než deset let. Zpočátku se podle Kristiny Zemánkové (porodní asistentky, laktační poradkyně a psycholožky) maminky postupně osmělovaly kojit třeba na lavičce nebo v kavárně. Pak se stalo na nějakou dobu kojení běžnou součástí českého života. A pak se to všechno začalo měnit. Poslechněte si více v našem podcastu. 

Jak na to? Poslouchejte, stačí kliknout na bílou šipku. 

00:00:0000:00:00

„Kojení je běžná součást života. Je normální, že se dítě kojí, když má tu potřebu, třeba i v bance," říká laktační poradkyně.

Jaké jsou kojící Češky? Jak řeší otázky na „tělo”, které běžně přicházejí i od cizích lidí? „Otázky bývají nepříjemné: Maminkám, co kojí třeba dvouleté dítě a okolí řeší, PROČ JEŠTĚ KOJÍ. A stejně tak těm mámám, které vytáhnou pro miminko lahvičku a čelí kritice, PROČ NEKOJÍ,” zamýšlí se Kristina Zemánková. ZDE najdete její web Strom života

Poradí také, jak zvládat takový nápor okolí, ale i nejbližších – maminek, babiček, tchyní. Poslechněte si v našem novém podcastu. 

Monika Bagárová se zastává kojení na veřejnosti! "A odhalené zadky nikomu nevadí?"
Kojenec pozná maminku podle čichu! Co všechno možná ještě nevíte o kojení?
Témata: Podcasty, Kojení, Batole, Miminko, pořad, Trend, Poradkyně, Součást života, Kristina Zemánková, USA, NORMÁLNÍ, Děti, Podcast, Normál, Tereza Víchová, Maminka, Banka