Maminka.czSociální sítě

Podcast Kristýna Dolejšová: Holky i kluky hodně moc ovlivňuje Instagram. Co mohou dělat rodiče?

redakce 10.  9.  2020
Kristýna Dolejšová stojí za projektem „Za normální holky”, který si mezi dospívajícími získává stále více příznivců. Pro nás rodiče má jeden skvělý tip, se kterým se svěřila Tereze Víchové v novém podcastu: I když jsme virtuálním světem ještě nebyli tolik poznamenáni a nemusíme mu tedy úplně rozumět, stačí se dětí ptát a povídat si.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodič, který se zajímá a ptá se, může včas zaznamenat, když něco není v pořádku a dítě třeba potřebuje pomoci. Poslechněte si Kristýnu Dolejšovou v podcastu, stačí kliknout na bílou šipku. 

00:00:0000:00:00

Sama dospívající jezdí navštěvovat i do škol, a vidí tak, jak moc holky i kluky třeba Instagram ovlivňuje. „K orientaci i komunikaci s dospívajícími dětmi pomohou třeba i knížky nebo různé brožury. A sociální sítě se mohou využít i velmi pozitivně, i když z nich často mají rodiče strach,” říká Kristýna Dolejšová. A přidává jeden tip, který může skvěle pomoci v budování sebevědomí mladých dívek a za nímž stojí Projekt sebedůvěry Dove – více o něm na odkazu ZDE 

Kristýna Dolejšová je autorkou úspěšného projektu Za normální holky, který tady dlouho chyběl. Vyhrál v CZECH BLOG AWARDS v kategorii COSMO OBJEV 2017 a pomáhá dívkám nabrat ztracené sebevědomí. 

Chce, aby lidé začali vnímat skutečnou realitu a ne tu, co najdou na sociálních sítích. Prostřednictvím Instagramu ukazuje fotky #bezfiltru. Dokonalost podle ní neexistuje.

Kristýna také napsala úspěšnou knihu Bez filtru. Sledujte její osobní sociální sítě a Instagram Za normální holky

Podcast: Ženám, které chtějí po ambulantním porodu odejít z porodnice, zdravotníci brání
Maminka roku: Porotkyně Lenka Koenigsmark věří na soužití více generací a vnitřní sílu
Témata: Podcasty, Rodičovství, Instagram, Rodiče, Dospívání, Sociální sítě, Puberta, Střední škola, Teenager, Kyberšikana, Preteen, Krist, Cosmo, Projekt sebedůvěry Dov, Hod, Kluky, Sociální síť, Moc, Virtuální svět, Holka, Koenigsmark, Normální holka, Podcast, Tereza Víchová, Kris