[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu a dýni. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a 20 minut povařte. Přečtěte si celý recept.
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno a restujte ji na másle asi 10 minut. Přisypte oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte tymián. Zakryjte, uveďte do varu, ztlumte a pomalu vařte, dokud brambory nezměknou. Přečtěte si celý recept.
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby asi na 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple. Přečtěte si celý recept.
Troubu předehřejte na 200 °C. Řepám odkrojte chrást, ale ne úplně u bulvy. Řepy omyjte, osušte a jednotlivě zabalte do alobalu. Sůl vsypte na plech, posaďte do ní zabalené řepy a na střední příčce trouby pečte asi hodinu. Na zkoušku píchněte do jedné řepy párátkem, neměla by být úplně změklá, ale už poddajná. Přečtete si celý recept.