Maminka.czVáš domov

Pokoj pro malé pračlovíčky. Poradíme vám, jak ho zařídit

Alexandra Zedníková 1.  3.  2018
Také si vaše děti rády hrají na pravěk? Pořiďte hračky a dekorace inspirované dobou kamennou. Kupte chlupaté koberečky a huňaté deky, které evokují kožešiny získané při lovu zvěře. Zabalte se do těchto chlupatin spolu se svými malými pračlovíčky. To víte, doba ledová je doba ledová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak na pokojíček ve stylu pravěku?

Pořiďte alespoň jednoho mamuta, stačí když bude třeba v podobě houpacího koníka nebo bude viset jeho plyšová hlava na zdi jako ulovená kořist.
Nechte děti hrát si na pravé neandrtálce s bezpečnými hračkami. Využít můžete nafukovací kyj nebo kosti z plastu.

Zkuste vyrobit náhrdelník se zuby z modelovací hmoty a ozdobit jím pravěký dětský oděv, který zakoupíte například na ceske-tradice. cz. Modelovací hmotu, například modurit, modelit nebo fimo, pořídíte ve výtvarných potřebách.

Malovat jako pračlověk

Když chce dát dnes rodič dítěti příležitost k rozvíjení jeho výtvarného talentu, nakoupí mu čtvrtky a pastelky. V pravěku zavedl starostlivý rodič dítko k jeskynní stěně pokryté měkkým jílem.

A k malování mu stačily pouze jeho prstíky. Inspirujte se a pořiďte svému drobkovi barvy určené přímo na malování prsty, které jsou zdravotně nezávadné a určené i pro ty nejmenší. Obtiskávejte ruce, malujte pravěké bizony na velký hnědý balicí papír nebo na kameny, aby výsledné dílo vypadalo opravdu jako z jeskyně doby kamenné.

VIDEO: Nebojte se děti zapojit do rozhodování o tom, jak bude vypadat jejich pokojíček

Jak zařídit dětský pokojíček? 40 originálních nápadů. Inspirujete se?
Jak vybrat pokojíček pro jedno, dvě a více dětí?
GALERIE: Holčičí království aneb když pokojíčku vládne růžová
Témata: Děti, Časopis Maminka, Praktické rady, Váš domov, pořad, Kožešina, Kobereček, Houpací koník, Dekorace, Zář, Pór, Pokojíček, Jeskyně, Figurka, Pravěk, Zvěř, Balicí papír, Hračky, Výtvarná potřeba, Mamut, Výtvarný talent, Jak, Doba ledový, Pokoj, Burian