Maminka.czČasopis Maminka

Pomoc, můj partner předstírá, že je těhotný!

Monika Tomsová 8.  4.  2014
Ráno se srazíte před záchodem, společnými silami pleníte ledničku, odpoledne si bok po boku dopřáváte vydatného šlofíka. A někdy nevíte, jestli jste „v očekávání“ vy, nebo váš partner.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nálady se u něj střídají jako na houpačce. O půlnoci bez váhání vstane a jde si dělat krkovici, protože na ni dostal nepřekonatelnou chuť. Kriticky se prohlíží v zrcadle a vzdychá, že se mu zase srazily kalhoty (jinými slovy opět přibral). Dělá si z vás legraci?

Nastávající maminky mnohdy podezírají své partnery z trénování na Oscara. Budoucí tatínci totiž zdařile napodobují jejich vlastní těhotenské symptomy.

A co víc – kolikrát vymyslí takové jen proto, aby ukázali, že jsou na tom ještě hůř! Další dámy se domnívají, že pánové na ženy jednoduše žárlí – protože nemohou rodit děti.

Mužům vadí, že jakmile je na nás gravidita znát, zastavují nás cizí lidé na ulici, vyptávají se, jak se bude potomek jmenovat, kdy máme termín, chtějí si sáhnout na břicho... Kam vkročíme, tam jsme obletované, zatímco naše protějšky stojí skromně opodál a připadají si jako páté kolo u vozu. Samozřejmě s vámi může muž sehrát etudu „Dneska mě ukrutně bolí zuby, raději to půjdu zaspat“, protože se chce vyhnout domácím pracím. Možná nic nepředstírá, ale trpí takzvaným couvade syndromem.

(Co je to couvade syndrom si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Maminka 4/2014)

Témata: Časopis Maminka, pomoc, partner, Par, Gravidita, Pár, Páté kolo