Maminka.czVaše příběhy

Pomozte Sofince na nožičky! Holčička bojuje s SMA, potřebuje další terapie

wall 24.  7.  2020
Loni Iveta Petrovická bodovala v soutěži Maminka roku − díky blogu, který psala a píše o své dceři Sofii. Holčička se narodila s vzácnou svalovou atrofií − rodiče pro ni dokázali vybojovat experimentální léčbu v USA. Ta pomohla, ale Sofii čeká ještě spousta dalších terapií a zákroků. Díky sbírce jí můžete pomoci i vy. Sofinčin příběh zachytila nadaná výtvarnice a finalistka soutěže Česko slovensko má talent Volha Safronava pomocí nádherné písečné animace. 

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„16. května 2018 se Sofinka podruhé narodila. Díky moderní medicíně a jedinečné studii dostala naději, že na tomto světě bude s námi a Anetkou co nejdéle. Naději, že se progrese nemoci zastaví. Naději, že se bude moci učit nové věci a bude poznávat svět okolo sebe společně se svým novým kamarádem, pejskem Geníkem, který se k ní v tento den již napořád připojil,“ píše její máma Iveta Petrovická na webu Naděje pro Sofinku. Tam si můžete přečíst o malé Sofii více. 

Díky aplikaci genové terapie a zásluhou každodenního cvičení a rehabilitací se Sofince pomalu daří získávat motorické dovednosti. „Dnes tak máme možnost vidět naši krásnou a veselou holčičku, jak zvládne sama dýchat a mluvit, polykat měkké jídlo, jak dokáže s oporou sedět, dokáže se pohybovat a tančit na mechanickém vozíčku a hlavně jak si užívá svůj vzácný život. To, co Sofinka postrádá v pohybových dovednostech, s grácií nahradí smíchem a dobrou náladou,“ píše se na webu. 
 
 

„Sofinka bojuje ze všech sil a má před sebou ještě hodně dlouhou a náročnou cestu. Cestu s nekonečným množstvím nákladných terapií, rehabilitačních pobytů, spoustou zdravotních a kompenzačních pomůcek a úprav domu. Velkou část z toho pojišťovny nehradí,“ pokračuje Iveta Petrovická. 

Rodiče proto prosí laskavé lidi, kterým není osud Sofinky lhostejný, aby se zapojili do sbírky pořádané Nadačním fondem SOFIE A GENÍK a pomohli jim splnit Sofince úplně obyčejná dětská přání. 

Přispět můžete libovolnou částkou na transparentní účet 2901822502/2010

„Jakékoliv pomoci a podpory si velice vážíme. Děkujeme, že nám pomáháte,“ shodují se Iveta a Luboš Petrovičtí, rodiče Sofinky. 

Srpnová Maminka píše o sociálních sítích. Dejte si malou ochutnávku
Tohle potřebujete! Velký průvodce s tipy na cestování po Česku s dětmi
Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Rodiče, Vaše příběhy, Soutěže, Nemoc, Maminka roku 2019, Maminka blogerka, Sofie, Terapie, transparent, Iveta Petrovická, Tera, Atrofie, Téra, Slovensko, Poznávat svět, Česká republika, USA, SMA, Holčička, Léčba, Zdraví na Heureka.cz