Maminka.czVánoce 2017

Ponožky od babičky jsou projekt, který dělá babičky šťastnějšími. A taky geniální dárek

Jedním z největších smutků, který trápí české seniory, je pocit, že nejsou dost užiteční. Nikde to nevědí lépe než v centru pro seniory Elpida, které jako jeden ze svých projektů provozuje linku důvěry pro seniory. A protože i malé skutky mohou změnit svět, vymysleli v Elpidě projekt Ponožky od babičky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

I letos tak čekají tisíce ručně pletených párů pravých babičkovských ponožek, komu udělají radost pod stromečkem nebo třeba na mrazivém svahu.

Princip, na kterém projekt funguje, je úplně jednoduchý. V Elpidě sbírají a recyklují starou nepotřebnou přízi. Tu pak posílají babičkám, které se do projektu přihlásily a prošly “zatěžkávací zkouškou”: uplést jeden zkušební pár ponožek.

Ze zaslané příze pak babičky pletou Ponožky od babičky. Za ty dostanou honorář, takže kromě dobrého pocitu, že využijí své pletařské dovednosti a udělají někomu radost, si také přivydělají. Celkem takto plete přes 200 babiček po celé republice a každý týden přibývají další.

Výtěžek z prodeje ponožek pomáhá financovat provoz o.p.s. Elpida. Ta provozuje vzdělávací a kulturní centra pro seniory, kde se babičky a dědečkové učí třeba pracovat s počítačem nebo cizí jazyky. Dále pak telefonní Linku seniorů. K tomu pořádá mezigenerační Old's Cool festival, vydává časopis pro seniory Vital a tím výčet aktivit nekončí.

Jestli tedy hledáte dárek, který pod stromečkem zaručeně nezklame a má příběh, nad kterým se můžete s obdarovaným na Vánoce společně dojmout, nemusíte hledat dál. Ponožky od babičky jsou k dostání v e-shopu na Elpida.cz, na Fler.cz a také na farmářských trzích na pražské náplavce. Ponožky jsou k dostání ve 4 velikostech (S-XL) za 249 Kč.

Dárek pro kamarádku? Co takhle diář, praktický a originální dárek v jednom

Kde koupit opravdické babičkovské ponožky

Elpida.cz: http://elpida.cz/obchod/

Fler.cz: https://www.fler.cz/ponozky-od-babicky

25. 11. Vánoční jarmark, Dolní Břežany

02. 12. Náplavka – Farmářské trhy, Praha 4

02. 12. Vánoční trhy, Nespeky

08.–10. 12. Lemarket, Galerie Mánes

09.–10. 12. Dyzajn market, Piazzeta Národního divadla

09. 12. Náplavka – Farmářské trhy, Praha 4

14. 12. Předvánoční snídaně, Alianz, Praha

16. 12. Vánoční setkání všech pletařek v Elpidě, Praha 4

16.–17. 12. Dyzajn market, Piazzeta Národního divadla

16. 12. Náplavka – Farmářské trhy, Praha 4

23. 12. Náplavka – Farmářské trhy, Praha 4

O Elpidě

Elpida, o.p.s. pomáhá již od roku 2002 seniorům stát se samozřejmou, sebevědomou a respektovanou součástí naší společnosti. Elpida stojí za dlouhodobými projekty na podporu aktivního života seniorů. Provozuje Centrum Elpida – vzdělávací a kulturní centrum pro seniory z celé Prahy, Linku seniorů 800 200 007, vydává časopis Vital a realizuje řadu mezigeneračních akcí určených veřejnosti.

 

Tipy na nejlepší dárky pod stromeček pro děti od šesti do dvanácti měsíců
Perníčkový, z toaletních rolí nebo jako kapsář. Vyrobte dětem adventní kalendář
Témata: Naše tipy, projekt, Dárek, Vánoce 2017, Praha, Břežany, Celá republika, Babička, Náplavka, Svah, Elpida, Výtěžek, Kapsa, LEMARKET, Cizí jazyk, Zatěžkávací zkouška, Vital, Pražská náplavka, Vzdělávací centrum, Babi, Gen, Alia, Příze, Cool, Farmářský trh, Tipy na dárky na Heureka.cz