Maminka.czFilmová novinka

Popelka 21. století: Českou Libušku nahradila kubánská zpěvačka. Jak se vám líbí?

Dita Mrázková 17.  9.  2021
Ušmudlaná, tváře umouněné od popela, krčící se v koutě? Ale kdeže! Novodobá hrdinka jedné z nejoblíbenějších pohádek je ambiciózní mladá dáma, která si jde za svým snem a v koutě se krčit rozhodně nehodlá. Co na ni říkají filmoví kritici? A co vy?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Začátkem září měla v americkém Miami premiéru romantická hudební komedie Popelka, ve které si hlavní hrdinku zahrála kubánsko-mexická zpěvačka Camila Cabello a která běží na streamu Amazon Prime.

Klepněte pro větší obrázek

Jižanská Popelka

Od tradiční předlohy se novodobá Popelka liší svým postojem ke vdavkám (moc po nich netouží a ke svatbě s princem ji přemlouvá dokonce i její macecha), je až přehnaně ambiciózní (jak příhodné pro dnešní dobu) a ráda si plní své sny. Chtěla by se totiž stát profesionální krejčovou.

Klepněte pro větší obrázek

V romantické komedii zazní písničky jak od hlavní protagonistky, tak i skladby od zpěvačky Beyoncé nebo skupiny Eurythmics.

Kritiky na film jsou ale spíš průměrné a v recenzích zaznívá přirovnání k příběhu prince Harryho a Meghan.

VIDEO: Čím okouzlila diváky herečka Libuše Šafránková?

Blonďatá norská Popelka


Snad se lepších recenzí dočká další chystaný remake, tentokrát v norské verzi. V těchto dnech se aktuálně natáčí další verze kultovní klasiky, ale podle slov protagonistky Popelky, norské popové zpěvačky Astrid S., půjde zase o velkou "modernu".

"Podle mě je to odvážná a cool dívka. Zažívá mobbing od své macechy, ale postupně nabývá sebevědomí a staví se na odpor," nechala se slyšet Astrid.

Klepněte pro větší obrázek

Tak kdo ví, jak se bude další adaptace líbit. Jedno je však jisté. Naší české klasické a pokorné Popelce alias skvělé Libuši Šafránkové, která neřešila nějaké "genderové" vyrovnání, se nemůže vyrovnat zhola nic. Máte podobný názor?
Podívejte se do naší galerie a porovnejte.

Témata: zpěvačka, Filmová novinka, Libuše Šafránková, Adaptace, Beyoncé, Komedie, Popelka, filmy, Recenze, Premiéra, Astrid S., přirovnán, Mobbing, Camilla Cabello, Miami, Pohádka, Astrid, Mladá dáma, Kout, Astrid S, Meghan, Popelec, Camil, Libuška, Harry