Maminka.czMateřství

Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

2.  1.  2021
Pouhé dva snímky, které Kathy DiVincenzo před časem uveřejnila na sociálních sítích, získaly neuvěřitelné množství lajků! Proč? Protože se nebála ukázat dvě tváře mateřství – jednu ideální a tu druhou skutečnou. Trpí totiž úzkostí a obsesivně-kompulzivní poruchou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když byste se podívali na její Facebook, ani ve snu by vás nenapadlo, že tahle krásná ženská trpěla poporodní depresí. Není však jediná. Je spousta matek, které podobný problém raději skrývají za vysoce pozitivními fotografiemi, aby potlačily svou temnější stránku. Proč by měl zbytek světa vidět, že všechno není tak ideální? A to právě Kathy změnila!

„Pracuji usilovně na tom, abych tuhle svou realitu skryla, protože se bojím, aby mě okolí neodsoudilo,“ napsala Kathy na své stránky. Trpí totiž úzkostnou poruchou a bojí se, aby si o ní nemysleli, že je slabá, bláznivá nebo strašná matka. „Já ale vím, že nejsem sama!“ Aby Kathy ukázala jasně dualitu mateřství, na Facebooku uveřejnila dvě fotografie sebe sama: Jedna byla vizí dokonalé matky, druhá pak skutečná a čestná – tak, jak sebe sama viděla první měsíce po porodu.

„Cítila jsem, že je čas ukázat všem ženám, jak může mateřství skutečně vypadat. Pravdou je, že obě tyto fotografie představují můj život, podle toho, jaký je den. Jediná věc, která mě nejvíc vyčerpávala, byla ta, že jsem musela předstírat, že žádné problémy nemám,“ napsala ke svým fotkám. Jejím cílem bylo sdílet pravé já a to se jí podařilo. „Musíme přestat předpokládat, že poporodní období je vždy euforické, protože mnohdy to tak není!“

Jaké je být mámou doopravdy? Podívejte se na ilustrace v našem videu:

Nikol Štíbrová je těhotná! S přítelem Petrem čeká svoje druhé dítě
Strie a povolené bříško k mateřství patří: Tělo s příběhem se to nebojí ukázat
Témata: Galerie, Mateřství, Rodičovství, Deprese, Poporodní deprese, Fotka, Neuvěřitelné množství, Sociální síť, Lajk, Mama, Kathy, Máma, Facebook, Úzkost