Maminka.czSport

Poradna: Jak motivovat děti ke sportu? Důležité je jít příkladem

Simona Procházková 15.  5.  2018
Máte nějaký šikovný fígl, jak motivovat děti ke sportu? Naše desetiletá dvojčata jsou poslední dobou pořád s mobilem nebo tabletem v ruce a já si nevím rady.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Radí Doc. PaedDr. TOMÁŠ PERIČ, Ph.D., FTVS Univerzity Karlovy v Praze:

Je důležité, abyste si uvědomili, co děti ve sportování hledají. Hlavní je prožitek, který je dán velkými emocemi. Dále je to úspěch, děti musejí překonat svoje očekávání a potřebují ocenění. A samozřejmě je to i umět něco navíc, něco výjimečného. Nejlepším řešením by bylo najít si společný rodinný program. Pokusit se najít sportovní akce, které by bylo možné třeba o víkendu společně navštívit, a tam se pokusit zažít výše uvedené „důvody sportovat“. K hledání sportovních akcí doporučuji webové stránky Sport v okolí, které jsou společným projektem Českého olympijského výboru a Sazky. Je důležité jít dětem příkladem. Silné pozitivní rodinné emoce jsou mimořádně vhodnou motivací a neuškodí ani dospělým.

Proč byste měli děti nechat viset na zábradlí

Chcete mít zdravé děti? Přimějte je k pohybu ještě před nástupem do školy
Děti příliš chráníme a tím brzdíme jejich vývoj. Rady, čeho se vyvarovat
Tak už to rozjeď! Jak naučit dítě jezdit na kole?
Témata: Děti, Péče o dítě a jeho výchova, Sport, Poradna pro rodiče a děti, pořad, Poradna, Příklad, Praha, Emoce, Poslední doba, Spor, Univerzita Karlova, Nejlepší řešení, FTVS, Český olympijský výbor, Sportovní akce, Společný projekt, Dvojče, Tablet, Pór, Fígl, Webová stránka, DŮL, Sazka, Mobil, Sport na Heureka.cz