Poradna: Je střídavá péče řešením pro všechny? (Horní článek do poradny)

Iva Endrychová 13.  6.  2016

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rozvod není nic příjemného pro dospělé. Tím méně pro děti, sotva chápou, proč se rodiče rozchází a proč by si nyní měly vybrat u koho budou nyní bydlet a s kým se budou vídat jen občas.

Určitým řešením (ale ne pro každého), může být střídavá péče. Tedy uspořádání, kdy se oba rozcházející se rodiče starají o děti stejnou měrou.

U rozvodových soudů je toto řešení nyní celkem oblíbené. Avšak psychologové i pedagogové upozorňují na jistá úskalí a varují před jeho plošnou aplikací u všech rozvádějících se párů.

Kdy je vhodná střídavá péče? Kdy ji nelze aplikovat? Co dělat v případě, kdy jeden rodič střídavou péči chce a druhý ne? A jak se v tomto uspořádání řeší spory? Nejen na tyto otázky bude celý tento týden v naší poradně odpovídat JUDr. Kateřina Preiningerová.

Klepněte pro větší obrázek

Kateřina Preiningerová působí od roku 2001 v Advokátní kanceláři Jansta, Kostka spol. s r.o. a v současnosti vede její Tým rodinného práva. Od roku 2003 je advokátkou zapsanou v seznamu advokátů vedeném Českou advokátní komorou a všeobecně uznávanou odbornicí na oblast rodinného práva.

Témata: Střídavá péče, pořad, Řešení, Článek, Pór, Péče, Poradna, Pec, Advokátní kancelář, JUDr