Maminka.czCísařský řez

Poradna: Jsem po císaři a chci začít sportovat. S čím začít?

Simona Procházková 12.  8.  2018
Jsem čtyři měsíce po porodu císařským řezem. Jakým cvičením bych měla začít? Co se hodí nejlépe, abych nepřetěžovala břicho a jizvu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po porodu císařským řezem se v žádném případě nedoporučuje přetěžovat břišní svaly náročným cvičením nebo cviky za využití přidané zátěže. Do šesti měsíců od porodu zařazujte pouze dechová cvičení, popřípadě procvičujte šikmý břišní sval. Určitě doporučuji vyhnout se cvikům zaměřeným na svalstvo spodní části břicha. Vždy však platí, že je třeba posuzovat individuální stav a fyzickou kondici každé konkrétní ženy. Záleží, jak se cítíte a zda jste již v minulosti sportovala a budovala svalovou hmotu. Pakliže se cítíte dobře, můžete zařadit i klasický cvik na přímý břišní sval – zkracovačky. Od půl roku po porodu již lze procvičovat břišní partie v běžném režimu. 

Radí Mgr. Martin Šetelík, manažer fitness Aquapalace Praha

Jaká rizika hrozí dětem, které na svět přišly císařským řezem? 

Poradna: Dva roky po císaři se mi v jizvě dělají boláky. Co s tím?
Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!
Cože, císařský řez? Co vás čeká před i po něm a na co se připravit
Témata: Zdraví, Porod, Tipy a rady v těhotenství, Císařský řez, pořad, Běžný režim, Aquapalace Praha, Spor, Spodní část, Břicho, Sval, Svalová hmota, Poradna, Cvičení, Břišní partie, Fyzická kondice, Pór, Dechové cvičení, Cvik, Praha, Zac, Zdraví na Heureka.cz