Maminka.czNeplodnost a IVF

PORADNA: Mám Crohnovu chorobu. Mohu podstoupit umělé oplodnění?

Simona Procházková 20.  6.  2017
Na dotaz odpovídá Mudr. Ondřej Matěna, IVF specialista z Institutu reprodukční medicíny Unica.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zita F.:  Je mi 37 let, od 23 let se léčím s Crohnovou chorobou a zároveň mě trápí revmatoidní artritida. Dlouhodobě jsem užívala kortikoidy, nyní beru léky imuran a sulfasalazin. Mohu i s touto diagnózou podstoupit cyklus IVF? O miminko se snažíme již dva roky. 

MUDr. Ondřej Matěna: Ano, cyklus IVF s touto diagnózou určitě podstoupit můžete. Veškerá specifika léčby i základní vyšetření, jako jsou ultrazvuk, odběry krve a vyšetření spermiogramu u partnera, nejlépe vysvětlíme a provedeme přímo při osobní konzultaci s lékařem, kam se snadno objednáte.

Podle výsledků potom můžeme stanovit optimální postup léčby. Také je vhodné mít  ke konzultaci do centra asistované reprodukce vyjádření vašeho ošetřujícího lékaře, který vede léčbu Crohnovy nemoci a revmatoidní artitidy.

Video: Kdy mají páry začít řešit problémy s početím?

Kdy začít řešit problém s neplodností? Záleží na věku páru, rok není pravidlem
Nebolí a je bezpečná. Tak hovoří lékaři o biorezonanci, nové metodě v léčbě neplodnosti
Jak poznáte, že nemůžete mít miminko?
Témata: Zdraví, Neplodnost a IVF, Umělé oplodnění, pořad, umělé, Osobní konzultace, Asistovaná reprodukce, IVF, Ošetřující lékař, Pór, Choroba, Základní vyšetření, Ošetřující lékář, Ondřej Matěna, Crohnova choroba, Reprodukční medicína, Léčba, Oplodnění, Revmatoidní artritida, MUDr., Reprodukce, Poradna, Biologická léčba, Zdraví na Heureka.cz