Maminka.czPoradny

Ptejte se, co vás zajímá o mateřské a rodičovské dovolené

V této poradně již nelze pokládat další otázky. Diskuze byla ukončena.
Zpět na hlavní stránku poradny

Redakční témata o mateřské a rodičovské dovolené vás podle ohlasů velmi zaujala. Články vzbudily také řadu otázek. Na tento týden jsme proto domluvili poradnu zaměřenou na mateřskou a rodičovskou dovolenou, další sociální dávky a související témata.

Kdy mám nárok na mateřskou? Budu mít jako podnikatelka nějakou mateřskou? Kolik si mohu k rodičovské přivydělat? Jak se určuje systém čerpání rodičovské?

Na vaše dotazy budou odpovídat:

Ing. Karolína Jeřábková, vedoucí oddělení pěstounských dávek z Úřadu práce. Do její kompetence spadají otázky týkající se rodičovského příspěvku, přídavků na dítě a dalších nepojistných sociálních dávek.

Anežka Kubíková, která je na České správě sociálního zabezpečení odbornicí na peněžitou pomoc v mateřství.

Ilona
Dobrý den, jsem na mateřké dovolené s prvním synem, beru měsíčně 8 500,- kč a teď v únoru peníze vyčerpán a měla bych nastoupit zpět do práce. Jsem ale podruhé těhotná, asi měsíc a mám rizikové těhotenství. Kdo mi bude hradit nemocenskou do té doby, než budu mít nárok na mateřský a posléze rodičovský příspěvek? Mám se jít nahlásit do práce a bude to hradit zaměstnavatel, nebo mám zajít na sociální odbor? A z čeho se mi bude nemocenská počítat, z výplaty kterou sem měla před prvním těho, nebo z rodičovského příspěvku? A ještě se chci zeptat z čeho se pak počítá mateřský příspěvek, když budu na nemocenské, jestli z výplaty, kterou jsem měla kdysi, nebo z té nemocenské? Děkuji za odpověd. Ilona
Anežka Kubíková

Dobrý den Ilono,


pro Vás mám dobou zprávu, pokud Vám trvá pracovní poměr, jste opět těhotná, jedná se o rizikové těhotenství, pak od data, kdy jste měla opět nastoupit po rodičovské dovolené do zaměstnání, máte nárok na nemocenské. Podotýkám, až od data, kdy Vám uchází příjem, tedy od data opětovného nástupu do zaměstnání. Po dobu neplaceného volna z důvodu péče o dítě (tj. po dobu rodičovské dovolené) nárok na nemocenské není, jak z textu přímo vyplývá, jedná se o čerpání neplaceného volna, po tuto dobu Vám příjem neuchází.


Odborný lékař Vám vystaví doklad o dočasné pracovní neschopnosti, který předložíte zaměstnavateli. Dočasná pracovní neschopnost z důvodu rizikového těhotenství bude lékařem ukončena nejpozději šestým týdnem přede dnem pravděpodobného porodu. Lékař Vám vystaví žádost o peněžitou pomoc v mateřství (PPM) s termínem pravděpodobného porodu. Sama si stanovíte datum nástupu na PPM, podepíšete, žádost odevzdáte zaměstnavateli, který s dalšími údaji odešle na příslušnou správu sociálního zabezpečení. PPM bude vypočtena z vyměřovacího základu v rozhodném období, nikoliv z nemocenské. Takto zjištěný denní vyměřovací základ bude porovnán s výší denního vyměřovacího základu při předchozí PPM, pokud nastupujete na mateřskou do čtyř let věku dítěte a pokud zaměstnání stále  trvá. Který denní vyměřovací základ bude pro Vás výhodnější, ten bude použit pro poskytování Vaší PPM.  


Ester
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak to vlastně chodí? Jsem poprvé těhotná a nemám vůbec tušení jak to je? Jsem teď na neschopence kvůli rizikovému těhotenství a jsem cca ve třetím měsíci, ale jinak jsem už byla v té době byla zaměstnaná na hpp. Děkuji za Vaší odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den Ester,


formulací Vašeho dotazu jste vnesla nejistotu, zda stále ještě zaměstnání trvá, o této skutečnosti se vyjadřujete v minulém čase. Předpokládejme, že Vám pracovní poměr trvá, lékař rozhodl o Vaší pracovní neschopnosti, jak píšete, máte rizikové těhotenství. Tato pracovní neschopnost musí být lékařem ukončena nejpozději šestým týdnem před očekávaným dnem porodu. Odborný lékař, gynekolog, Vám vystaví "Žádost o peněžitou pomoc v mateřství", ve které uvede datum pravděpodobného porodu, kterou si odevzdáte vyplněnou a podepsanou svému zaměstnavateli. V žádosti si sama stanovíte datum nástupu
na PPM.
A pak je již stejný postup jako u předchozího dotazu - zaměstnavatel vyplněnou Žádost spolu s přílohou k žádosti s Vašimi příjmy odevzdá příslušné správě sociálního zabezpečení, kde bude dávka vypočtena.


Pokud ale zaměstnání již netrvá, je třeba znát další skutečnosti, abych mohla posoudit otázku nároku na peněžitou pomoc
v mateřství z bývalého pojištění. Zde doporučuji volat naši telefonní linku do Call Centra pro oblast nemoceského pojištění 840406040.   


 


Lenka Tománková
Dobrý den, mám dotaz ohledně přechodu z rodičovské na mateřskou dovolenou. Rodičák mám do 31.7.2015 a termín porodu druhého miminka je zatím 9.8.2015. Chci se tedy zeptat, jak mám postupovat - na sociálce, v zaměstnání atd. Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den Lenko,


v současné době jste na rodičovské dovolené, z dotazu usuzuji, že zaměstnavatele máte, na peněžitou pomoc v mateřství (PPM) můžete nastoupit v rozmezí 8 - 6 týdnů před stanoveným termínem porodu, tj. 14. 6. 2015 - nejdřívější datum nástupu
a 28. 6. 2015 je datum nejzazšího nástupu na PPM. Žádost o peněžitou pomoc v mateřství Vám vystaví odborný lékař, gynekolog. Vyplněnou, podepsanou žádost odevzdáte svém u zaměstnavateli, který ji předá na příslušnou správu sociálního zabezpečení spolu s přílohou k žádosti, ve které budou uvedeny Vaše příjmy, aby mohla být dávka vypočtena. Výplata rodičovského příspěvku z titulu prvního dítěte bude zastavena na základě Vašeho oznámení na úřadu práce, že nastupujete
na peněžitou pomoc v mateřství z důvodu dalšího těhotenství. Protože Vám vychází nástup na PPM již v červnu, poraďte se
na úřadu práce, zda máte možnost zrychlit výplatu rodičovského příspěvku, který jste měla čerpat až do konce července 2015
a mohla tak dočerpat celý balíček 220.000 Kč.   


 


Monika
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli se do mateřské dovolené započítává i Dohoda o pracovní činnosti. Výdělky činily vždy do 4250 Kč kvůli ÚP. Při žádání o Peněžitou pomoc v mateřství vyplňuje kolonku nástupu na MD gynekolog nebo si ji mám vyplnit sama podle toho, jestli chci jít 8 nebo 6 týdnů před termínem porodu?
Anežka Kubíková

Dobrý den Moniko,


ač se zdá Váš dotaz velmi jednoduchý, ve skutečnosti však nemusí být jednoznačný. Bude důležité, jak je pracovní vztah sjednán,  jakýmsi úskalím by mohlo být sjednání pracovního vztahu tak, že by byl posouzen jako činnost malého rozsahu. Budeme-li předpokládat, že se jedná o pojištěnou činnost, v takovém případě není důležité, zda nastupujete na peněžitou pomoc v mateřství za doby trvání pojištění či v ochranné lhůtě. Dávka bude vypočtena z příjmů v rozhodném období a datum nástupu si pojištěnka vždy určí sama, jak správně zmiňujete, v rozmezí 8 - 6 týdnů před očekávaným dnem porodu, který
v žádosti vyznačí lékař.


V případě, že se jedná o činnost malého rozsahu, tzn., že dohoda o pracovní činnosti je sjednána tak, že v ní není jasně stanoveno dosažení příjmu za každý kalendářní měsíc alespoň ve výši rozhodného příjmu, tj. 2.500 Kč. V takovém případě zaměstnanec musí nastoupit na dávku v době pojištění, dávky nelze uplatnit v ochranné lhůtě.  


Podíváme se společně na Váš případ, zavolejte mi do Call Centra na tel. linku 840406040, kde řešíme dotazy z oblasti nemocenského pojištění.  


Michaela Karviná
Dobrý den. Prosím o radu.. Letos 19.3. jsem nastoupila na nemocenskou v těhotenství, pracovala jsem jako servírka v herně. Termín porodu byl určen na 11.9. a syn se narodil 22.9. Paní na OSSZ mi poradila, že mohu nastoupit mateřskou dnem porodu. Tudíž jsem tak učinila. Ale... ve firmě, kde jsem dřív pracovala jsou problémy (majitel je ve vazbě a účetní hraje mrtvého brouka - nebere telefony, neodpovídá na zprávy, nekomunikuje žádnou jinou formou a na dopisy neodpovídá ani paní z OSSZ). Dodnes mi nepotvrdila, ta účetní, kdy jsem nastoupila na mateřskou. Už při ukončení nemocenské byly problémy, nakonec jsem to řešila s provozním. Dodnes ale nemám mateřskou, ani potvrzení, ani penízky. Jsme s manželem už zoufalí a nevíme, jak máme jednat. Veškeré peníze, které jsme měli našetřeno jsme už utratili za běžné nákupy, oslavu křtin a Vánoce jsou za dveřmi. Ale to je vedlejší... Můj dotaz zní, jak máme postupovat, abychom nám byly peníze nějak konečně odeslány, jak docílit toho, abychom konečně pobírali nějaké dávky? Z jedné výplaty dnes zaplatit nájem a normálně žít jako čtyřčlenná rodina se školačkou je náročné a další příjem opravdu chybí. Děkuji mockrát za každou radu. Snad jsem napsala srozumitelně co tím myslím. Krásný den. Míša.
Anežka Kubíková

Dobrý den Míšo,


v takové složité situaci, kterou popisujete, nelze touto formou vyřídit Váš dotaz. Rovněž Vám navrhuji zavolat do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění 840406040 a pomohu Vám situaci řešit.


Přeji pěkné vánoční svátky.


Veronika
Dobrý den,
nyní jsem na mateřské dovolené s prvním dítětem. Nyní mám nárok na PPM z důvodu splnění ochranné lhůty (zaměstnavatel mi v době mého těhotenství již neprodloužil smlouvu, která byla na dobu určitou). Zanedlouho přejdu z mateřské na rodičovskou dovolenou, a tak by mě zajímalo, jaká délka rodičovské dovolené by pro mě byla nejvhodnější, pokud plánuji v následujících 5letech ještě druhé dítě ? Finanční limit (dle předchozího platu) pro 3letou variantu splňuji. Chápu správně, že pokud v současné době nemám smlouvu na dobu neurčitou, tak v případě druhého těhotenství nedostanu PPM a rodičovský příspěvek obdržím jen na nejmladší dítě? Děkuji a přeji pěkný předvánočí čas. V.K.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


jak uvádíte ve svém dotazu, nárok na peněžitou pomoc v mateřství jste uplatnila z ochranné lhůty. Na základě informací o dalším plánovaném mateřství je jednoznačné, že nárok na PPM z bývalého pojištění ji nebude zachován. Vznikl by nárok na RP z titulu nejmladšího dítěte.


Co se týká délky rodičovské dovolené ve Vašem případě, kdy druhé dítě plánujete v průběhu pěti let, je dopověď v tuto chvíli nejasná. Situace se v průběhu let může změnit a je možné, že se Vám podaří například nastoupit do zaměstnání. Pokud budou splněny zákonem stanovené podmínky (účast na pojištění, 270 kalendářních dnů pojištění v posledních dvou letech před nástupem na PPM), vznikl by nárok na peněžitou pomoc v mateřství a následně by pak opět byla možnost zvolit si délku rodičovského příspěvku na mladší dítě. Možnost volby rodičovského příspěvku mají oba rodiče, nejen Vy, otec dítěte však musí splňovat také podmínky nároku na PPM ke dni narození dítěte. 


Přeji Vám také hezké svátky.  


Lenka
Dobrý den, 12.1.2015 bych měla nastoupit na mateřskou. Za poslední 2 roky mám odpracováno 315 hodin, ovšem u dvou ruzných zaměstnavatelu + uřad práce. V pruběhu těhotenstvi mi zkončila pracovní smlouva a jsem tudiž na neschopence. Mám na mateřskou nárok? A mám jí řešit přes ossz, nebo pisledního zaměstnavatele?
Děkuji za odpověď, Lenka
Anežka Kubíková

Dobrý den Lenko,


k zodpovězení Vašeho dotazu nemám dostatek potřebných informací, bez kterých nemohu konkrétně odpovědět. Nabízím, zavolejte mi do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění na linku 840406040.


 


Michaela
Dobry den,

Byla bych Vam moc vdecna, kdybyste mi mohla zodpovedet dva dotazy, na ktere neumim najit nikde odpovedi. 1.1.2013-31.12.2013 jsem mela smlouvu na dobu urcitou. Na materskou jsem nastoupila 30.7.2013, ktera mi skoncila 10.2.2014, tzn jiz po ukonceni smlouvy. 11.2.2014 jsem nastoupila na rodicovskou, na ktere jsem doposud, predpoklad do dvou let ditete (nejvyssi nozny mesicni prispevek). Jsem znovu tehotna a priblizny termin porodu je 9. 8. 2015, tzn pred koncem rodicovske.

1) vim, ze z vyse uvedenych dat vyplyva, ze nemam narok na pobirani druhe PPM. Ale nevim proc, jaky je rozdil mezi mnou, ktere skoncila smlouva a zenou, ktera ma sml na dobu neurcitou, ale jde tez rovnou z rodicovske na druhou materskou? Je rozdil pouze v tom, ze nemam podepsanou smlouvu, tzn. nehezky receno pouze byrokraticka zalezitost nebo je v tom nejaky dalsi, zejmena financni, rozdil? Zamestnavatel za zenu se sml na dobu neurcitou, pokud mam spravne informace, behem prvni ani dalsi PPM a RD nic neplati/neodvadi, tzn. stat ci jina organizace za tuto zenu nedostane zadne finance navic (oproti me, ktera nema smlouvu), ani ono nemocenske pojisteni, ktere je podminkou pro priznani PPM. Nebo jsou moje informace spatne a zamestnavatel neco hradi a to je duvod, proc me druha PPM nebude priznana, protoze nemam zamestnavatele? Kdo hradi za zenu se sml na dobu neurcitou behem prvni ppm a rd nemocenske pojisteni, ktere ji generuje narok na druhou ppm? Pokud jsou moje informace ale spravne a jde ciste jen o formalitu podepsane smlouvy, pak mi to prijde jako diskriminace.

2) pokud bych od 1.1. 2015 nastoupila do zamestnani na castecny uvazek, mela bych narok na druhou PPM?

Moc dekuji za vysvetleni! Hlavne prvni dotaz resim uz velmi dlouho a nikdo nezna odpoved.

S pozdravem
Michaela Novakova

Anežka Kubíková

dobrý den paní Nováková,


jsem překvapená, že na Vaše otázky jste doposud odpověď nenašla, budu se snažit vysvětlit otázku nároku na dávky nemocenského pojištění, jak je stanoveno v základní právním předpisu, kterým je zákon o nemocenském pojištění č. 187/2006 Sb., v platném znění.


Navazuji na Vaše úvahy o vzniku účasti na nemocenském pojištění, kdy pojištění vzniká vstupem do zaměstnání, které zakládá účast na nemocenském pojištění. Jednoduše řečeno: zaměstnání = pojištění, ukončení zaměstnání = ukončení pojištění.


Doba pobírání dávky nemocenského pojištění, např. peněžité pomoci v mateřství (PPM) je za doby trvání zaměstnání omluvenou nepřítomností. Dobu čerpání rodičovské dovolené hodnotíme jako dobou péče o dítě, je rovněž omluvenou nepřítomností v zaměstnání. Je logické, že žena na PPM a rodičovské dovolené, která pečuje o dítě, nemá příjem z výdělečné činností, jedná se tedy o omluvenou nepřtomnost. Pojistné na sociální zabezpečení se odvádí z vyměřovacího základu, taková žena na mateřské a rodičovské dovolené nemá zpravidla vyměřovací základ, tedy jak správně uvádíte, není odváděno žádné pojistné. Důležité je uvědomit si, že dávky nemocenského pojištění se váží pouze na účast na nemocenském pojištění. Nároky pro dávky nemocenského pojištění jsou posuzovány ke dni vzniku sociální události. Pokud ke dni vzniku nároku na dávku netrvá účast na nemocenském pojištění, ani neběží ochranná lhůta ze skončeného zaměstnání, pak nelze získat ze systému nemocenského pojištění žádnou z dávek nemocenského pojištění. 


V případě nové účasti na nemocenském pojištění, pokud byste nastoupila do zaměstnání, které zakládá účast na pojištění, nárok na PPM by Vám vznikl. V novém zaměstnání sice nebude trvat účast na pojištění v dostatečné délce (270 kalendářních dnů ke dni nástupu na PPM), lze však připočítat dobu předchozího pojištění v období dvou let před nástupem na PPM. V opačném případě, pokud nová účast na nemocenském pojištění nevznikne, budete mít nárok na rodičovský příspěvek ode dne porodu mladšího dítěte.     


 


 


 


Rika
Dobrý den. V unoru 2015 bych mela nastoupit zpět do prace po 3 lete rodičovské dovolené. Ale jsem ve 2 měsíci těhotenství. Práci mám narocnou. Minulé těhotenství sem šla na neschopenku prakticky hned.Chci se zeptat,jestli když místo nástupu do prace predlozim neschopenku,budu dal vedená jako zaměstnanec a zaměstnavatel mě bude muset držet pracovní místo dalsi 3 roky rodičovské dov.? A taky to bude probíhat stejně jako při prvním těhotenství,myslím přechod s nemocenské na mateřskou a pak rodičovskou? Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


z hlediska práce, která je těhotným ženám zakázána, Váš případ vidím stejně jako u Zuzany v přechozím příspěvku. Takže jedna z variant je vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství.


Pracovní neschopnost lékař těhotné ženě vystaví v případě, že problém tkví v její osobě a dosavadní práce ohrožuje její těhotenství (tzn., že jiná žena může na takové pozici pracovat, není to práce, která je těhotným ženám zakázaná). Zde je na místě, že lékař vystaví DPN a ukončí ji nejpozději šestým týdnem před očekávaným termínem porodu. Na ukončenou pracovní neschopnost navážete peněžitou pomocí v mateřství na základě žádosti vystavené gynekologem s termínem pravděpodobného porodu. Pokud nastoupíte na peněžitou pomoc v mateřství (PPM) do 4 let věku předchozího dítěte, výše denního vyměřovacího základu se bude porovnávat s DVZ u přechozí PPM. Pro výpočet bude použit výhodnější DVZ. Po skončení PPM si požádáte na úřadu práce o rodičovský příspěvek. Z důvodu nároku na PPM je možné si zvolit jednu z možných variant. 


 


Zuz
Dobrý den, vlastním obchod na ŽL a zajímalo by mě, v případě, že otěhotním a budu potřebovat prodavačku místo mě, tak i přesto, že budu na mateřské musím si stále platit soc. a zdrav. poj. nebo od toho budu nějakým způsobem osvobozená? Jinak nemoc. poj. si platím, tak na bych měla mít nárok na mateřskou. Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


pokud Vám vznikne nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství za celý kalendářní měsíc, pak budete osvobozena od placení pojistného na sociální zabezpečení. V době nároku na výplatu rodičovského příspěvku bude samostatná výdělečně činnost považována jako činnost vedejší.


Lupidu
Prosim, jak vyridit pridavky a materskou v rakousku,pritel tam pracuje od brezna a ted bude koncit, od narozeni druheho ditete neberu ani jednu variantu, pritel ted konci v rakousku nastupuje po novem roce. Tak ze jde na pracak v cesku,mame oba zachovali trvali pobyt v cesku,tim padem bych ted mela zadat cesko. A pri bastupu zpet do prace zase rakousko? Dekuji za radu.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


z Vašeho dotazu není zřejmé, zda se jedná o peněžitou pomoc v mateřství nebo rodičovský příspěvek.


S podrobnějšími informacemi se obraťte na naši linku 840406040 - Call Centrum pro oblast nemocenského pojištění.


německo
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je to s vyplácením mateřské a rodičovské, pokud pracuji v Německu, ale trvalé bydliště mám v České republice? Lze dávky nějak kombinovat?
Anežka Kubíková

Dobrý den,


dle informací, které uvádíte, jste německý pojištěnec, proto je nutné ověřit nárok na peněžitou pomoc v mateřství u německé instituce. Kontakt na německou instituci najdete na webu ČSSZ v sekci EU/kontakty. 


Rodičovský příspěvek konzultujte s úřadem práce. 


zuzullik
Dobrý den,
Měla bych otázečku:
momentálně jsem na rodičovské mám s přítelem 20ti měsíčního syna poslední rodičovský příspěvěk mi přijde v lednu 2016. v srpnu máme svatbu a chtěli bychom se pokoušet o sourozence a zajímalo by mě jak by to teda by bylo přípdně s druhým dítětem když určitě na první budu mít rodičák vybráno a než porodím byla bych nejspíš doma asi znovu na nemocenské mám smlouvu na HPP ale bohužel není to povolání pro těhotné jak zjistím jestli a kolik by byla nemocenská a následná mateřská pokud bych měla nárok?
Děkuji mnohokrát hezký den Zuzana
Anežka Kubíková

Dobrý den Zuzano,


jak píšete, máte pracovní poměr na dobu neurčitou, zcela určitě máte sjednán se svým zaměstnavatelem den opětovného nástupu do zaměstnání po ukončení rodičovské dovolené. V případě dalšího těhotenství se poraďte s lékařem, gynekologem, zda práce, kterou vykonáváte pro zaměstnavatele je vhodná pro těhotné ženy, zda byste neměla být převedena na jinou práci. Pokud by byla daná práce těhotným ženám zakázána, vystaví Vám ošetřující lékař "Žádost o vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství". Zaměstnavatel je pak povinen Vás převést na práci, která je vhodná pro těhotné ženy. Pokud taková pozice u zaměstnavatele není k dispozici, nemá Vás kam převést, pak se jedná o překážku na straně zaměstnavatele a podle zákoníku práce Vám bude vypláct finanční kompenzaci (toto je dotaz na inspektorát práce). Jestliže budete převedena na jinou práci a budete z tohoto důvodu dosahovat nižších výdělků, bude Vám správa sociálního zabezpečení vyplácet vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství. 


Z Vašeho dotazu není zřejmé, zda se jedná přímo o převedení na jinou práci, proto nabízím možnost další konzultace do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění na linku 840406040.


Renata
Dobrý den, mám dvojčátka, na MD jsem nastupovala 13.6.2014, kdy přesně přecházím na RD? Bude částka MD stejná až do konce? Pokud bych chtěla na RD na 3roky, jaká bude částka, popřípadě, jak si to spočítám (prosím lidsky laikovi). Děkuji a přeji hezké svátky.
Anežka Kubíková

Dobrý den Renato,


peněžitá pomoc v mateřství s dvojčátky je o něco delší, v běžných případech s jedním dítětem je délka poskytované dávky 28 týdnů. Vás se týká výplata dávky po dobu 37 týdnů. Pokud jste nastoupila na mateřskou dovolenou 13. 6. 2014, posledním dnem výplaty je den 26. 2. 2015. Jak se změní výše denního vyměřovacího základu? Potřebuji konkrétní údaje, zavolejte mi do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění na linku 840406040.


Vše o rodičovském příspěvku Vám zodpoví úřad práce.


Děkuji za vánoční přání. 


AJ
dobry den. Mam dotaz. 10.4.2015 mam termin porodu. V zamestnani jsem byla zamestnana na dobu urcitou a smlouvu mi prodlouzili do priblizneho nastupu na materkou-to znamena, ze smlouvu u zamestnavatele mam do konce unora 2015. Pote uz budu na materske. Ted jsem v pracovni neschopnosti. Ted az pujdu na kontrolu k doktoru se mi asi budou uz ptat na delku materske. Pokud ji budu chtit na 3 roky nebo na 2. Musim pak stejne neco odnest k zamestnavateli? Nebo co vse mam kde vyrizovat?! A jeste pokud bych znova otehotnela behem materske dovolene, tak tim, ze nemam smlouvu na neurcito bych materskou na druhe dite jiz nedostala, je to tak?! Ja se musim po 3 letech vratit do prace, ze ano?! Jinak praci mam prislibenou, ikdyz nemam smlouvu na neurcit-bohuzel, ale verim jim. Dekuji za odpoved. A.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


podívejme se na Váš případ od začátku. Lékař je povinen ukončit pracovní neschopnost nejpozději šestý týden před očekávaným dnem porodu. Současně Vám vystaví „Žádost o peněžitou pomoc v mateřství“ a v ní potvrdí termín pravděpodobného porodu. Vy sama si stanovíte nástup na peněžitou pomoc v mateřství (v rozmezí 8 – 6 týdnů před nástupem na PPM) a toto datum uvedete v žádosti. Na základě těchto údajů zaměstnavatel vyplní „Přílohu k žádosti o dávku“, kde uvede příjmy v rozhodném období, aby Vám mohla být dávka vypočtena.


Co se týká uplatnění rodičovského příspěvku, necháte si potvrdit denní vyměřovací základ, kterého jste dosáhla pro PPM. Protože jste měla nárok na PPM, můžete provést volbu RP, některou z variant, která je pro Vás příznivá.


Pokud by se Vám podařilo znovu otěhotnět, ano, musíte nastoupit do zaměstnání. Nezapomeňte na to, že nestačí pouhá účast na nemocenském pojištění v době nástupu na PPM, ale musí být splněna specifická podmínka 270 kalendářních dnů pojištění v posledních dvou letech před nástupem na PPM. Druhé mateřství budete muset dobře plánovat. Důvěra je jedna věc, ale nezapomínejte na důležitou skutečnost, že bez dostatečné doby pojištění na dávku nedosáhnete.     


kaciis
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak je to s mateřskou dovolenou ted jsem na rodičovské dovolene se synem a čekáme další dite u syna jsem pobírala mateřskou dovolenou 11500 Kč mela bych u druhého nárok na stejnou částku nebo se to už nějak krati. Dekuji
Anežka Kubíková

Dobrý den,


nejsem si jista, zda nehovoříte stále o rodičovské dovolené, vzhledem k uvedené částce 11 500 Kč – což je maximální výše rodičovského příspěvku u dvouleté varianty.


Pokud by Vám šlo opravdu o „mateřskou“, tzn. o peněžitou pomoc v mateřství, pro odpověď potřebuji další údaje, nabízím, zavolejte mi do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění na linku 840406040. 


Eva J.
Dobrý den paní Kubíková, otěhotněla jsem po výpovědi pro nadbytečnost a do ochranné lhůty 180 dnů se s nástupem na mateřskou nevejdu. Na internetu jsem zjistila, že na mateřskou může nastoupit otec dítěte od 7 týdne věku dítěte. Zajímá mě, co vše je potřeba, aby otec dítěte mohl být na mateřské a co bude se mnou. Zda je potřeba se znova nahlasit na úřadě práce, a po skončení mateřské otce si mám vyřídit rodičovskou dovolenou a zažádat rodičovský příspěvek nebo zda o něj také žádá otec dítěte, když byl na mateřské. V případě, že na rodičovskou dovolenou nastoupím já a budu pobírat rodičkovský příspěvěk, je možné zvolit jeho délku a výši? Děkuji za odpověď. Eva J.
Anežka Kubíková

Dobrý den Evo,


vycházím z mé praxe, a nejsem si úplně jista, zda opravdu chcete, aby otec dítěte zůstal z práce doma, přišel o svůj příjem a dostával peněžitou pomoc v mateřství jako náhradu ušlého příjmu ve výši 70 % denního vyměřovacího základu. Ve většině případů dotazů tohoto typu se jedná pouze o potvrzení fiktivního denního vyměřovacího základu (pokud jsou splněny podmínky u muže pro PPM – tj. doba pojištění, specifická podmínka účasti na pojištění v délce 270 kalendářních dnů v posledních dvou letech ke dni skutečného porodu dítěte) a to pro účely volby rodičovského příspěvku. Protože u Vás volba rodičovského příspěvku není možná, připadá v úvahu pouze čtyřletá varianta, může provést volbu otec dítěte. Jestliže splňuje výše uvedené podmínky, a vznikne mu nárok na PPM, pak si může nastavit výplatu rodičovského příspěvku v jedné z variant, která Vám bude vyhovovat. Doporučuji konzultovat ještě na úřadu práce. 


Pokud otec dítěte opravdu na PPM nastoupit chce, pak až od 7. týdne, jak správně uvádíte, na základě dohody o předání dítěte do jeho péče. Dohodu spolu sepíšete a necháte notářem ověřit, nebo na správě sociálního zabezpečení podepíšete dohodu před orgánem nemocenského pojištění. Obsah dohody je uveden na webu ČSSZ, o předání dítěte zpět do péče matky se již dohoda nesepisuje. Po skončení PPM otci dítěte správa sociálního zabezpečení potvrdí výši denního vyměřovacího základu pro PPM, aby mohla být provedena volba RP.     


Sabi
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s nárokem na mateřskou dovolenou a prodloužením pracovní smlouvy. V červnu (21.6.2013) s nástupem od 8.7.2014 na jeden rok. Po uplynutí této doby jsem opět (červen 2014) odepsala smlouvu na dobu určitou po dobu 1 roku. Pokud bych např po lednu 2015 otěhotněla - měla bych nárok na mateřskou dovolenou? Vztahuje se na mě nějaká ochranná lhůta pro podepsání další pracovní smlouvy - byť zase na rok? Nebo mi zaměstnavatel může říct, že další smlouvu se mnou neuzavře. Jde o moje první zaměstnání. Předtím jsem studovala denní Bc. a nMgr. studium, bez časové prodlevy. Děkuji
Anežka Kubíková

Dobrý den,


domnívám se, že jste se již v některé z mých odpovědí našla. Podotýkám, že nároky na PPM musí být splněny v době pojištění nebo ještě v ochranné lhůtě, která plyne z bývalého pojištění.  Za předpokladu, že ke dni ukončení pracovního poměru budete těhotná, bude délka ochranné lhůty 180 kalendářních dnů od skončení zaměstnání. Zatím ještě těhotná nejste, datum případného porodu je zatím velká neznámá. Navrhuji, pokud se Vám otěhotnět podaří a budete mít již konkrétní data, obraťte se na naši telefonní linku do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění 840406040.    


mishEl
Dobrý den, chci se zeptat od 19.12.jdu na mateřskou ale pracovní smlouva mi končí v květnu(mateřská by mi měla ale být vyplacena až do začátku července).. já mám v květnu dál postupovat? Jestli jít na pracak nebo na socialku..
Anežka Kubíková

Dobrý den,


v případě, že vznikne nárok na peněžitou pomoc v mateřství za doby trvání zaměstnání, popřípadě se splní podmínky v ochranné lhůtě po skončení zaměstnání, tato dávka bude vyplacena až do doby celkového nároku. Vám bude dávka vyplacena do 2. 7. 2015, včetně. Správu sociálního zabezpečení není třeba z důvodu ukončení zaměstnání kontaktovat, odhlášku podává zaměstnavatel. Denní vyměřovací základ pro účely rodičovského příspěvku potvrdí plátce peněžité pomoci v mateřství na nejbližší pobočce správy sociálního zabezpečení. Vše kolem rodičovské dovolené vyřídíte na úřadu práce.


MANNA 1273
Dobrý den, čekáme s přítelem miminko.Přítel je němec a ihned po porodu bych po dobu čerpání mateřské dovolené,ráda byla s ním v německu. Je nějakým problém s pobíráním dávek a čerpání mateřské dovolené, pokud budu pobývat na území jiného státu. Po mateřské dovolené se chci vrátit zpět do práce tady v ČR.Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


k Vašemu případu se mohu vyjádřit jen obecně, v případě vzniku nároku na PPM z českého systému pojištění může být dávka vyplácena i do ciziny, ale na účet. Náklady hradí příjemce dávky.


Pokud máte na mysli rodičovský příspěvek, je nutno konzultovat na úřadu práce.


 


Jana Z.
Dobrý den, příští rok v červnu se mi má narodit druhé dítě, nyní jsem do dubna 2015 na rodičovské dovolené s prvním dítětem. Zajímalo by mě, zda budu mít nárok na porodné, když můj příjem je pouze rodičovská ve výši 7100 Kč a přítelům měsíční čistý příjem je do 12000 Kč. Budeme mít nárok i na přídavky na dítě? Také bych se chtěla zeptat, z čeho se mi bude počítat nyní druhá mateřská? Bude stejná jako u prvního dítěte, což bylo asi 416 Kč na den nebo mám počítat s jinou výší? Děkuji za odpověď. Jana
Anežka Kubíková

Dobrý den Jano,


k zodpovězení Vašeho dotazu, týkajícího se peněžité pomoci v mateřství, potřebuji znát více údajů a pokud se Vám nepodařilo najít odpověď z podobných dotazů, které jsem již zodpověděla, nabízím pomoc na telefon do Call Centra pro oblast nemocenského pojištění na lince 840406040.  


Zlatka
Dobrý den,
Jsem na rodičovské dovolené s prvním dítětem, která mi končí v dubnu 2015. Druhé dítě by se mělo narodit v září 2015. Můj pracovní poměr byl na dobu určitou, tj. Skončil v lednu 2013 během prvního těhotenství, zaměstnáná jsem byla několik let. Chtěla jsem se zeptat, zda mám nárok na nějakou dávku v mezidobí než se mi narodí druhé díte? A zda mám nárok na mateřskou dovolenou s druhým dítětem? Teď mám rodičovsky příspěvek 11500,-, budu si moci volit výšku příspěvku i u druhého dítěte?
Děkuji mockrát a přeju pěkný den Z.
Anežka Kubíková

Dobrý den Zlatko,


opět zde máme situaci, kdy pracovní poměr již skončil a s ním i nároky na peněžitou pomoc v mateřství (PPM). Účast na nemocenském pojištění ke dni vzniku nároku na další PPM již netrvá a netrvá ani ochranná lhůta ze skončeného zaměstnání. Nárok na PPM, jak Vy říkáte mateřskou, by nevznikl ani za předpokladu, že by Vám vznikla nová účast na nemocenském pojištění, když vezmeme v úvahu data, která uvádíte. Pro nárok na PPM je nutno splnit specifickou podmínku 270 kalendářních dnů pojištění v posledních dvou letech ke dni nástupu na další PPM. Na to je již pozdě, nástup na PPM by přicházel v úvahu v srpnu, či v červenci, podle toho, na který den v září 2015 máte stanovený termín porodu. A k tomuto datu 270 kalendářních dnů pojištění již nelze dosáhnout. Z předchozího zaměstnání dobu pojištění pro účely splnění specifické podmínky již nelze použít, byť bylo toto zaměstnání dlouhodobé, ale již není v období 2 let před nástupem na novou PPM. V případě nového zaměstnání by vznikl pouze nárok na nemocenské a to po dobu 6 týdnů před termínem pravděpodobného porodu a 6 týdnů po porodu (šestinedělí).


Volbu rodičovského příspěvku si mohou nastavit oba rodiče, kterým vznikl nárok na PPM nebo jestliže bylo u ženy poskytováno nemocenské z důvodu těhotenství a mateřství. Pro případnou volbu rodičovského příspěvku otcem dítěte upozorňuji na splnění zákonné podmínky, která se sleduje ke dni narození dítěte.


Doporučuji závěrečnou fází dotazu konzultovat na úřadu práce.     


Markéta
Dobrý den,
stále se dočítám v různých článcích na internetu, že v roce 2015 proběhne změna ve finančním čerpání mateřské dovolené a zajímalo by mě, zda se toto bude vztahovat i na mě..........na mateřskou nastupuji dnes 15.12.2014, předpokládaný termín porodu mám 9.2.2015 - rozhodla jsem se nastoupit 8 týdnů před termínem. Zůstane mi finanční částka vypočítaná letos po celou dobu 28 týdnů mateřské nebo se mi finanční částka v roce 2015 ještě změní??? A ještě by mě zajímalo, kolik se mohu přivydělat k rodičovské dovolené, na kterou budu navazovat asi v půlce měsíce července 2015?
Mnohokrát děkuji za odpověd' a přeji příjemné prožití svátku vánočních M.J.
Anežka Kubíková

Dobrý den Markéto,


k Vašemu dotazu bych Vám dnes řekla pouze obecnou odpověď, protože neuvádíte, jaký je Váš příjem.


Nabídnu Vám konkrétní řešení Vaší situace, zavolejte mi do Call Centra pro dotazy týkající se dotazů v oblasti nemocenského pojištění na linku 840406040, kde Vám mohu provést výpočet dávky, kterou obdržíte za prosinec a z důvodu změny redukčních hranic výši dávky od ledna roku 2015.


Děkuji za vánoční přání. 


Dana
Dobrý den,
termín porodu mám na konci března, musím dodržet zákonem doporučenou lhůtu odchodu na mateřskou v rámci 6-8 týdnů? Mohu si PPMku vystavit až např. 14 dní před termínem porodu? Podpora v mateřství se posléze vyplácí a propočítává ode dne,kdy řádně vyplněný formulář předán zaměstnaveteli/resp. on ČSSZ? Jde mi o to,abych nebyla nijak zásadně krácena,ale pokud mi to půjde, tak bych ráda pracovala déle. Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den Jano,


pokud nedodržíte zákonem stanovenou lhůtu pro nástup na peněžitou pomoc v mateřství, bude Vám podpůrčí doba pro tuto dávku v celkové délce 28 týdnů běžet od 6. týdne před očekávaným termínem porodu. Za dny, ve kterých budete pracovat, budete mít příjem ze zaměstnání, nikoli dávku PPM. Krácení se tedy projeví, podpůrčí doba nebude posunuta od faktického nástupu na PPM.


Jana
Dobrý den, mám 2 otázky. Jsem na RD. Mohu si zřídit živnostenský list a začít podnikat? Je toto podnikání v mé situaci bráno jako hlavní nebo vedlejší činnost? Další dotaz: zaměstnavateli jsem po ukončení MD "nahlásila", že budu na RD do 2let dítěte. Můžu si prodloužit RD u zaměstnavatele, tak že mu to opět jen nahlásím? Můžu takto RD u zaměstnavatele prodlužovat několikrát, třeba po měsíci až do 3let dítěte? Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den Jano,


při rodičovské dovolené si můžete zřídit živnostenské oprávnění a můžete podnikat. Po dobu výplaty rodičovského příspěvku bude Vaše podnikatelská činnost považována za činnost vedlejší, pokud tuto skutečnost na příslušné správě sociálního zabezpečení oznámíte. Další fáze dotazu má charakter pracovněprávní, řešte jej s odborníkem na pracovněprávní vztahy, Inspektorát práce.   


Figgy01
Dobrý den, nyní pobírám RP do srpna 2015, předtím jsem byla zaměstnaná a mám smlouvu na dobu neurčitou. Ráda bych se zeptala, pokud bych otěhotněla než bych měla nastoupit do práce, mám nárok na neschopenku, MD a RP za stejných podmínek jako to bylu u prvního těhotenství? má zaměstnavatel i nadále povinost mi držet pracovní místo?
Děkuji
Anežka Kubíková

Dobrý den,


nárok na nemocenské vzniká až dnem, kdy Vám uchází příjem z výdělečné činnosti. Důležité je datum opětovného sjednaného nástupu do zaměstnání. Jestliže nenastoupíte po rodičovské dovolené do zaměstnání v den, který byl sjednán, a lékař rozhodne o dočasné pracovní neschopnosti z důvodu rizikového těhotenství, budete mít nárok na nemocenské.


V současné době jste na rodičovské dovolené, píšete až do srpna 2015. Skutečné datum nástupu do zaměstnání ale neznám, odpovídím tedy obecně, příjem z výdělečné činnosti by Vám ucházel až od data nástupu sjednaného se zaměstnavatelem jako den nástupu po rodičovské dovolené. Pokud jde o peněžitou pomoc v mateřství (PPM), nárok vzniká i dřívějším dnem, než ode dne nástupu po rodičovské dovolené, které jste si sjednala se zaměstnavatelem. Za doby trvání zaměstnání, pokud se Vám podaří znovu otěhotnět a stihnete nastoupit na PPM u stejného zaměstnavatele do 4 let věku předchozího dítěte, budete mít zaručený stejný denní vyměřovací základ (DVZ) jako u předchozího dítěte, pokud bude vyšší než DVZ vypočtený ke dni vzniku nároku na PPM s dalším dítětem. Rovněž rodičovský příspěvek, vzhledem k nároku na PPM, můžete volit stejně jako u předchozího dítěte.


Na problematiku ohledně pracovního místa učiňte dotaz na úřadu práce, dotazy pracovněprávní zodpoví Inspektorát práce. 


Eva
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli je možné vyčerpat rodičovský příspěvek jednorázově. Tvrdily mi to nezávisle na sobě dvě paní, že si jej vybraly na začátku jednorázově (220.000,-) a pak už do konce mateřské dovolené nic nečerpaly? Opravdu to lze? A pokud ano, je možné jej vyčerpat jen na začátku, nebo by to šlo i třeba po roce, roce a půl... Momentálně čerpám rodičovský příspěvek na mladší dítě, v průběhu dubna 2015 nastoupím na PPM v souvislosti s porodem dalšího dítěte. Proto by mě zajímalo, jestli mohu dočerpat jednorázově nynější rodičovský příspěvek a poté po uplynutí PPM mohu vyčerpat jednorázově celý rodičovský příspěvek na nejmladší dítě? A jen se chci ještě ujistit, jestli budu mít nárok na PPM, když mám pracovní poměr na dobu neurčitou, ale od 9/11 jsem na mateřské dovolené... Děkuji za odpověď. :)
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


rodičovský příspěvek nelze vyčerpat jednorázově. Výše rodičovského příspěvku je maximálně 11 500 Kč měsíčně.


Podle § 32 odst. 1 písm. b) zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZNP), má pojištěnec nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM), pokud jsou splněny další zákonem dané podmínky (zejména doba účasti na nemocenském pojištění alespoň 270 kalendářních dnů v posledních 2 letech před nástupem na PPM, u osob samostatně výdělečně činných pak ještě alespoň 180 kalendářních dnů účasti na nemocenském pojištění osob samostatně výdělečně činných v posledním roce před nástupem na PPM a dítě je mladší 7 let). PPM v takovém případě náleží po dobu 22 týdnů.


Zuza
Dobrý den, jsem v osmém měsíci a před těhotenstvím jsem byla nezaměstnaná. Je nějaká šance mít rodičovskou dovolenou na 3 roky a ne automaticky na 4? Děkuji za odpověď.
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


rodič může volit výši rodičovského příspěvku, jestliže lze aspoň jednomu z rodičů v rodině stanovit k datu nejmladšího dítěte denní vyměřovací základ.


Swjetluschka
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak je to s rodičovským příspěvkem, když začne dítě chodit do školky. Mám nastaveenou mateřskou na 4 roky, ale ráda bych dávala malou do školky už od 3 let, aby se zapojila do kolektivu. Přijdu o příspěvek? A jak je to, kdyby malá chodila do podnikové školky?

Děkuji moc za odpověď
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


podmínka osobní celodenní péče se považuje za splněnou a rodičovský příspěvek náleží, docházka do předškolních zařízení se nesleduje u dětí starších 2 let.


Kačka
Dobrý den, jsem nyní na rodičovské, mám ji na 3 roky. Končí mi v 05/2015.Jak dlouho po ní musím pracovat, aby mi zaměstnavatel držel stále místo? Děkuji
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


dle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen, pokud není ukončen pracovněprávní vztah držet místo do 3 let věku dítěte.


Radka Cepelová
Dobrý den, momentálně jsem v 38 týdnu těhotenství, OSSZ mi nepřiznala mateřskou, protože jsem neporodila do 180 dnů vochrnné lhůtě, byla jsem 3.3. odvolána jako starostka a od toho dne jsem byla na nemocenské. Stále jsem na nemocenské, po skončení šestinedělí budu muset jít žádat rovnou o rodičovský příspěvek. Moje otázka zní - budu moct požádat o dvouletou rodičovskou, tedy budu mít na ní nárok? Děkuji
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


pro stanovení nároku a výše rodičovského příspěvku je rozhodující výše denního vyměřovacího základu pro stanovení peněžité pomoci v mateřství nebo nemocenského v souvislosti s porodem nebo převzetím dítěte podle zákona o nemocenském pojištění.


Rodič může volit výši rodičovského příspěvku, jestliže lze alespoň jednomu z rodičů v rodině stanovit k datu narození nejmladšího dítěte v rodině 70 % 30násobku denního vyměřovacího základu v částce nepřevyšující 7 600 Kč nebo v částce převyšující 7 600 Kč až do částky 11 500 Kč měsíčně, s tím, že zvolená výše rodičovského příspěvku nesmí přesáhnout 70 %  30násobku denního vyměřovacího základu.


Rodič může volit výši rodičovského příspěvku až do částky 7600 Kč měsíčně, jestliže ke dni narození nejmladšího dítěte, které zakládá nárok na rodičovský příspěvek, nelze stanovit denní vyměřovací základ jen proto, že v rpůběhu pobírání rodičovského příspěvku poskytovaného z ůvodu péče o dříve narzoené dítě v rodině uplynula podpůrčí doba pro nárok na peněžitou pomoc v mateřství a nárok na rodičovský příspěvek na nejmladší dítě v rodině vzniká bezprostředně po nároku na rodičovský příspěvek náležející na starší dítě.


Nelze-li stanovit žádnému z rodičů v rodině k datu narození nejmladšího dítěte v rodině denní vyměřovací základ, náleží rodičovský příspěvek ve výši 7 600 Kč měsíčně do konce devátého měsíce věku nejmladšího dítěte a od desátého měsíce věku ve výši 3800 Kč do 4 let věku dítěte.


Jitka96
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na RD, když mi nedávno bylo 18 a nemám nic odpracovaného?
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


ano, nárok na dávku rodičovský příspěvek má rodič, který po celý kalendářní měsíc osobně celodenně a řádně pečuje o dítě, které je nejmladší v rodině, nejdéle do 4 let věku tohoto dítěte, a to nejdéle do doby, kdy byla na rodičovském příspěvku vyplacena z důvodu péče o totéž nejmladší dítě v rodině celková částka 220 000 Kč.


Jana
Dobrý den,
momnetálně jsem se synem 1 rok na rodičovské dovolené. V červnu tohoto roku mi bohužel vypršela pracovní smlouva. Chtěla bych se Vás zeptat, jak je to pak s nárokem na příspěvek v mateřství a rodičovský příspěvek, kdybychom čekali druhé miminko.
Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Jana Pavlů
Anežka Kubíková

Dobrý den Jano,


z Vašeho dotazu vyplývá, že pracovní vztah byl již v červnu tohoto roku ukončen, v této chvíli tedy pojištění netrvá, ani možný nárok z ochranné lhůty. Stejně jako v podobných předchozích případech si požádáte na úřadu práce o rodičovský příspěvek a to nejdříve ode dne porodu mladšího dítěte.


 


 


Jannie
Dobrý den, momentálně jsem na mateřské dovolené, na kterou jsem nastoupila ze zaměstnání. Prac. poměr mi však již v průběhu mateřské skončil (byl uzavřen na dobu určitou). Chci se zeptat, jestli až budu žádat o rodičovský příspěvek, budu si moci vybrat jeho výši, respektive jak dlouho ho chci pobírat? A další dotaz, pokud v průběhu rodičovské znovu otěhotním, budu mít nárok opět na mateřskou, když nemám zaměstnavatele, nebo přejdu na další rodičovskou? Děkuji předem za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den,


pojištění trvá, pokud trvá pracovněprávní vztah, který zakládá účast na nemocenském pojištění. Ve Vašem případě došlo
k zániku pojištění, neznám konkrétní data, proto nemohu vyloučit nárok v ochranné lhůtě. Ochranná lhůta plyne ze zaměstnání, které bylo ukončeno v době těhotenství v délce až 180 kalendářních dnů, pokud tak dlouho zaměstnání trvalo. Pokud zaměstnání trvalo kratší dobu, činí ochranná lhůta pouze tolik dnů, kolik dnů trvalo zaměstnání. Jestliže nárok na peněžitou pomoc nevznikne ani v ochranné lhůtě, uplatníte si nárok na rodičovský příspěvek na úřadu práce. Délku a výši rodičovského příspěvku je nutno konzultovat s plátcem této dávky, tedy na úřadu práce.


 


Alena Machková
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na mateřskou při druhém miminku - pracovala jsem rok v jedné firmě, otěhotněla jsem a byla jsem na neschopence, kvůli rizikovému těhotenství - od pátého měsíce těhotenství až do konce a nastoupila jsem na mateřskou - nyní mám rodičovský příspěvěk na tři roky (končit bude příští rok v listopadu). V této firmě mi skočila smlouva na dobu určitou k 31.8.2012. Chtěla jsem se zeptat, jestliže se nám druhé miminko narodí ještě před skončením rodičovské, budu mít nárok na mateřskou? Někdo mi tvrdí, že ano jiný že už né. Mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem Alena Machková
Anežka Kubíková

Dobrý den Aleno,


s ukončením zaměstnání ke dni 31. 8. 2012 došlo i k záníku pojištění. Ochranná lhůta již také zanikla. Na peněžitou pomoc
v mateřství tedy nedosáhnete, připadá v úvahu pobírání rodičovského příspěvku ode dne porodu dalšího dítěte.


Lenka
Dobrý den,
aktuálně jsem na rodičovské dovolené s dvojčaty. V průběhu doby mateřské mi skončila smlouva u zaměstnavatele na dobu určitou. Chci se zeptat, pokud bych nyní otěhotněla, tedy bych to stihla do 3 let věku dvojčat, měla bych nárok opět na peněžitou pomoc v mateřství, nebo mi tento nárok zanikl společně se zánikem smlouvy, která byla do konce roku 2012?
Děkuji za odpověď
Anežka Kubíková

Dobrý den Lenko,


ano, již jste si na otázku i sama odpověděla. Se zánikem pracovní smlouvy zaniká i pojištění, ve Vašem konkrétním případě zanikla i ochranná lhůta z bývalého pojištění. Za těchto pomínek nárok na peněžitou pomoc v mateřství nevzniká,  ode dne porodu si uplatníte nárok na výplatu rodičovského příspěvku na úřadu práce. 


Andy
Dobrý den, chci se zeptat zda budu mít nárok peněžitou pomoc v mateřství. Má situace je následující v současné době od 15.9. jsem zaměstnána na hlavní pracovní poměr se smlouvou na dobu neurčitou. Do toho ještě stále studuji vysokou školu, kterou dokončím v únoru 2015. Nástup na mateřskou bude v březnu 2015 v té době budu stále zaměstnaná u současného zaměstnavatele. Budu mít tedy na PPM nárok? Co jsem četla na stránka státní správy sociálního zabezpečení, tak jsem pochopila, že nárok mít budu.

Dále jsem se chtěla zeptat zda budu mít v přístím kalendářním roce nárok na celých 20 dnů dovolené? Děkuji za odpověď
Anežka Kubíková

Dobrý den,


za předpokladu, že bude Vaše zaměstnání od 15. 9. 2014 činností, která zakládá účast na nemocenském pojištění a studium bude ukončeno v únoru úspěšně, vznikne Vám nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM). V zaměstnání nebude splněna potřebná doba pojištění v délce 270 kalendářních dnů v období dvou let před nástupem na PPM, zbývající doba pojištění Vám může být započtena z doby studia, ale jak jsem již zmínila, pokud bude studium v únoru úspěšně ukončeno.  


Lucie
Dobry den, v květnu 2015 mi končí rodičovský příspěvek a v srpnu by se nam mělo narodit druhé dítě.Zajimalo by mě jak to bude jestli budu hned pobírat znova rodičovský příspěvek nebo mateřskou.
Anežka Kubíková

Dobrý den Lucie,


v případě, že máte pracovní poměr na dobu neurčitou a předpokládejme, že Vám vznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM), tj. v posledních dvou letech před nástupem na PPM bude splněna specifická podmínka 270 kalendářních dnů účasti na pojištění, můžete uplatnit, tak jako u prvního dítěte, nárok na PPM prostřednictvím Vašeho zaměstnavatele. Pokud pracovní vztah již netrvá a nebude zachován ani nárok v ochranné lhůtě, pak uplatníte rodičovský příspěvek ode dne porodu mladšího dítěte na úřadu práce podle místa Vašeho trvalého bydliště.


Iva
Dobrý den, čekáme miminko v březnu. Na co mám a nemám nárok, když můj čistý příjem je 15000? Manžel má stejný příjem jako já. Děkuji za odpověď
Anežka Kubíková

Dobrý den Ivo,


z Vašeho dotazu není zřejmé, jak dlouho trvá zaměstnání. Předpokládejme, se jedná o pracovněprávní vztah, který zakládá účast na nemocenském pojištění a že specifická podmínka pro peněžitou pomoc v mateřství bude splněna, tj. 270 kalendářních dnů pojištění v posledních dvou letech před nástupem na peněžitou pomoc v mateřství. Na výše uvedenou dávku můžete nastoupit v rozmezí  8-6 týdnů před pravděpodobným termínem porodu. Z příjmu, který uvádíte, bude vypočtena dávka ve výši
70 % denního vyměřovacího základu. V případě, že příjmy manžela jsou ve stejné výši, peněžitá pomoc v mateřství se lišit nebude.


hanabé
Dobry den,chtěla bych se zeptat zda když já jsem s jednim ditetem na rodicovske,zda manzel muze jit s druhym co cekame na materskou dovolenou?? Dekuji
Anežka Kubíková

Dobrý den,


v těchto případech není možné pobírat obě dávky současně. Pokud manžel uplatní peněžitou pomoc v mateřství na mladší dítě, je třeba tuto skutečnost oznámit úřadu práce, který výplatu rodičovského příspěvku pobíraného  z titulu péče o první dítě zastaví. Péče o starší dítě může být započtena pro účely důchodu Vám. 


Jana
Dobry den mam jako osvc narok na rodicovsky příspěvek v plne výši? Tj. 7600 kc pri cerpani na 3 roky? Kolik cini rodicovsky příspěvek paklize budu nezamestnana a budu pobirat podporu v nezaměstnanosti. Dekuji
Karolína Jeřábková

Dobrý den,


pro stanovení nároku a výše rodičovského příspěvku je rozhodující výše denního vyměřovacího základu pro stanovení peněžité pomoci v mateřství nebo nemocenského v souvislosti s porodem nebo převzetím dítěte podle zákona o nemocenském pojištění.


Rodič může volit výši rodičovského příspěvku, jestliže lze aspoň jednomu z nich v rodině stanovit k datu narození nejmladšího dítěte v rodině 70 % 30 násobku denního vyměřovacího základu v částce nepřevyšující 7600 Kč nebo v částce převyšující 7600 Kč až do částky 11500 Kč měsíčně, s tím, že zvolená výše rodičovského příspěvku nesmí přesáhnout 70 % 30násobku denního vyměřovacího základu.


Rodič může volit výši rodičovského příspěvku až do výše 11500 Kč měsíčně při splnění podmínek stanových v § 30 odst. 3 a 4 zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.


Nelze-li stanovit žádnému z rodičů v rodině k datu narození nejmladšího dítěte denní vyměřovací základ, náleží rodičovský příspěvek ve výši 7600 Kč měsíčně do konce devátého měsíce věku nejmladšího dítěte a od desátého měsíce věku ve výši 3800 Kč měsíčně do 4 let věku dítěte.


Jana
Dobrý den, jsem na MD a v lednu 2015 mi začíná RD. Chtěla bych začít podnikat, zařídit si obchod, ale zatím jen na netu. Můžu podnikat i když jsem i zaměstnaná a na RD? Neovlivní to peníze na RD? Děkuji za odpověď.

Karolína Jeřábková

Dobrý den,


po dobu pobírání dávky rodičovský příspěvek může rodič vykonávat výdělečnou činnost.


Pro stanovení nároku a výše rodičovského příspěvku je rozhodující výše denního vyměřovacího základu pro stanovení peněžité pomoci v mateřství nebo nemocenského v souvislosti s porodem nebo převzetím dítěte podle zákona o nemocenském pojištění.


Rodič může volit výši rodičovského příspěvku, jestliže lze aspoň jednomu z nich v rodině stanovit k datu narození nejmladšího dítěte v rodině 70 % 30 násobku denního vyměřovacího základu v částce nepřevyšující 7600 Kč nebo v částce převyšující 7600 Kč až do částky 11500 Kč měsíčně, s tím, že zvolená výše rodičovského příspěvku nesmí přesáhnout 70 % 30násobku denního vyměřovacího základu.


Pavlina
Dobr den, mam nárok na mateřskou a rodičovskou pokud jsem již 3 roky v plném invalidnim důchodu s 3 stupněm? Děkuji za odpověď
Anežka Kubíková

Dobrý den Pavlíno,


pokud jste poživatelkou invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně a nejste nikde zaměstnaná, pak Vám neplyne účast na nemocenském pojištění. Samotná doba pobírání důchodu není dobou pojištění pro účely započítání doby pojištění do 270ti kalendářních dnů v období dvou let před nástupem na peněžitou pomoc v mateřství. Pro Vás připadá v úvahu uplatnění rodičovského příspěvku ode dne porodu.   


Jitka74
Dobry den,
ted v prosinci 2014 mi skoncila rodicovska dovolena, rodicovsky prispevek pobiram do unora 2015.
Dcera (3 roky) se mi nedostala do skolky, tak jsem pozadala zamestnavatele o neplacene volno do 4 let veku ditete, ve kterem mi vyhovel. Kdyz v prubehu neplaceneho volna otehotnim, na cemz pracujeme , z ceho se mi bude pocitat PPM.
Predem dekuji
Anežka Kubíková

Dobrý den Jitko,


chápu Vaši situaci, nezbývá Vám nic jiného, než si sjednat v zaměstnání neplacené volno. Pro případnou další peněžitou pomoc v mateřství Vám nic nehrozí, peněžitá pomoc v mateřství přerušuje neplacené volno (na rozdíl od nemocenského). Ptáte se na výpočet peněžité pomoci v mateřství s obavou, když v zaměstnání máte neplacené volno a nemáte žádné příjmy. Stejně i u Vás, jako u Andrei, rozhodným obdobím bude 12 kalendářních měsíců před měsícem, ve kterém nastupujete na dávku. Zde bude rodičovská dovolená, neplacené volno, žádné příjmy. Proto budeme aplikovat postup, kdy rozhodným obdobím bude první kalendářní rok, ve kterém bude vyměřovací základ a alespoň 30 kalendářních dnů, kterými se vyměřovací základ dělí. Otázkou bude porovnání denního vyměřovacího základu, který bude vypočten pro další mateřskou dovolenou s denním vyměřovacím základem u předchozí mateřské dovolené, protože zde si nejsem jista, zda nástup na mateřskou zvládnete do 4 let věku předchozího dítěte. Pokud ano, bude se Vás týkat ten výhodnější denní vyměřovací základ. 


Andrea
Dobrý den,
v červnu 2015 mi končí RD a chtěli bychom druhé dítě. Zajímalo by mě,pokud bych na jaře otěhotněla a následně po skončeni RD (od července 2015) nastoupila na nemocenskou,kterou jsem měla i u prvního dítěte vzhledem k mému povolání,z čeho se vypočítává nemocenská a následně i PPM,když bych do práce vůbec nenastoupila.Zda bych si mohla opět vybrat délku RD ?V zaměstnání jsem zaměstnaná na dobu neurčitou. Děkuji za odpověď.
Anežka Kubíková

Dobrý den Andreo,


Vaše situace je příznivá, vzhledem k tomu, že máte pracovní poměr na dobu neurčitou, což hodně maminek takové štěstí nemá. Pokud by se Vám podařilo na jaře otěhotnět a lékař by Vás uznal práce neschopnou z důvodu rizikového těhotenství, na základě této skutečnosti byste do zaměstnání nenastoupila. Ptáte se na výši nemocenského od července 2015 - ta se bude odvíjet z příjmů v rozhodném období. Pro Vás bude stanoveno rozhodné období 12 kalendářních měsíců před měsícem, ve kterém budete nastupovat na nemocenskou, tj. 7/2014 - 6/2015. V tomto rozhodném období předpokládám nebudou žádné příjmy (zde čerpáte rodičovskou dovolenou), proto bude rozhodným obdobím první předchozí kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ (připadá v úvahu leden až prosinec 2014, 2013, 2012, ....).


Co se týká denního vyměřovacího základu pro peněžitou pomoc v mateřství u druhého těhotenství, bude postup obdobný. Ke dni vzniku nároku na dávku bude určeno rozhodné období (12 kalendářních měsíců před měsícem, ve kterém budete nastupovat na peněžitou pomoc v mateřství). Vzhledem k tomu, že v tomto rozhodném období přijmy nebudou, budeme aplikovat stejný postup jako u nemocenského. Takto zjištěný denní vyměřovací základ bude porovnán s denním vyměřovacím základem u předchozí peněžité pomoci v mateřství. Podmínkou je skutečnost, že na ni nastoupíte u téhož zaměstnavatele v období do 4 let věku předchozího dítěte. Denní vyměřovací základy se porovnají a dostanete ten výhodnější. Takže, jak jsem již v úvodu zmínila, Vaše situace je velmi příznivá.     


Lucie
Dobrý den, mam stejny dotaz jako pani Magdalena. Na 1. materskou jsem nastupovala cca v 8/2013 a nyni v 12/2014 pujdu na dalsi materskou. Rodicak mi tim padem zmizi na 1. dite, ze ano? a kdyz jsem mela take smlouvu na dobu urcitou, budu brat stejnpou materskou, jako tu 1.?Dekuji moc za info, Lucka
Anežka Kubíková

Dobrý den Lucko,


z Vašeho dotazu jsem pochopila, že pracovní poměr, který jste měla na dobu určitou, již skončil. Nevím kterým dnem, nemohu tedy s určitostí říci, zda budete mít zachován nárok na peněžitou pomoc v mateřství z ochranné lhůty či nikoli. Ochranná lhůta plyne ze skončeného zaměstnání po dobu 180 kalendářních dnů, ale pouze za předpokladu, že tak dlouho zaměstnání trvalo a v případě, že jste byla ke dni skončení zaměstnání těhotná. V takovém případě by Vám nárok na peněžitou pomoc v mateřství vznikl, tuto skutečnost je třeba oznámit na úřad práce a výplata rodičovského příspěvku na první dítě bude zastavena, pobírala byste dávku nemocenského pojištění, peněžitou pomoc v mateřství. Po skončení výplaty v délce 28 týdnů ode dne nástupu na peněžitou pomoc v mateřství by jste si uplatnila rodičovský příspěvek na mladší dítě.


V situaci, kdy nárok na peněžitou pomoc v mateřství ale nevznikne, pracovní poměr na dobu určitou skončil, ochranná lhůta již uplynula, rodičovský příspěvek z titulu prvního dítěte bude zastaven a bude náležet rodičovský příspěvek ode dne porodu mladšího dítěte.


 


Jana Schwarzová
Dobrý den, jsem do ledna 2015 na MD pak nastupuji na RD, kterou bych si dala na 3 roky a tím že bychom si za rok, dva pořídili druhé. Jak by to bylo s peněžitou pomocí? Myslím mateřská a rodičovská, případně další nároky. Je mi už 36 let. Děkuji a přeji hezký den Jana Schwarzová
Anežka Kubíková

Dobrý den paní Schvarzová,


pokud Vám trvá pracovní poměr, jste pojištěnka, v průběhu rodičovské dovolené s prvním dítětem otěhotníte, pak máte nárok na dávku nemocenského pojištění, peněžitou pomoc v mateřství. Nárok  na peněžitou pomoc v mateřství si uplatníte prostřednictvím svého zaměstnavatele. Tato dávka Vám bude poskytována ve výši 70 % denního vyměřovacího základu (jako náhrada ušlého příjmu). Pokud se Vám narodí jedno dítě, délka poskytování peněžité pomoci v mateřství bude 28 týdnů od nástupu na tuto dávku. Po skončení peněžité pomoci v mateřství si požádáte o rodičovský příspěvek na druhé dítě. Z Vašeho dotazu vyplývá, že rodičovský příspěvek na první dítě nestihnete vyčerpat z celkového balíčku 220.000 Kč, pokud máte tříletou variantu. Zde bych Vám chtěla poradit, pokuste se čerpat rodičovský příspěvek na první dítě rychleji. Dotazy směrujte na úřad práce. Rodičovský příspěvek lze čerpat až do výše 11.500 Kč.


 


Magdaléna
Dobrý den, zajímalo by mně jestli mám nárok na PPM, když jsem momentálně na RD, který končí v červnu 2015 (dceři budou 3) a druhé dítě se mi narodí v březnu 2015, ale prac. smlouva mi vypršela během první PPM (byla na dobu určitou, 07/2012). Děkuji za odpověď, Magdaléna
Anežka Kubíková

Dobrý den Magdaléno,


pokud došlo k zániku pojištění již v roce 2012, ochranná lhůta ze skončeného zaměstnání již také zanikla (180 kalendářních dnů po skončení zaměstnání), pak k datu narození druhého dítěte Vám již netrvá účast na nemocenském pojištění a nárok nelze uplatnit ani v ochranné lhůtě. Ve Vašem případě můžete uplatnit pouze nárok na rodičovský příspěvek ode dne porodu na úřadu práce podle sídla trvalého bydliště.